I did it!

Nu har jag skickat in mitt svar på antagningsbeskedet. Nu har jag tackat ja.

Jag är fortfarande osäker, men när jag funderar på det så känns det som det bästa att göra ändå. Det skulle styra upp flera aspekter av mitt liv som behöver lite mer struktur och jag tror också det passar mig och att jag skulle trivas. Hur långvarigt det blir får bli en annan fråga. Så nu får jag väl börja ta reda på lite mer om det hela, jag vet inte ens när det börjar eller hur lång utbildningen är. 210 hp, hur långt är det i den här tidens utbildningssystem? Eller nu blir jag förvirrad, det står både 210 och 330 hp. Hur ska man hinna hänga med när de ändrar så mycket? Jag hade sifferbetyg på högstadiet och G/VG/MVG på gymnasiet. Jämnåriga till mig har också olika former av studieskulder. Och nu ska jag även få olika sorters högskolepoäng. Jag vill säga att jag har 80 poäng, men översatt har jag tydligen 120 poäng. De förökar sig! I den här takten behöver jag inte studera så mycket mer, snart har jag kanske tillräckligt ändå för en examen. Vet inte hur långt jag kommer på praktisk filosofi, etnologi, ortnamn och personnamn samt tyska dock. Till... Gnesta? Nä, jag vill hem till Göteborg, får skaffa mig en biljett inom några dagar.

Va, "Socialt liv och materiella kulturprodukter", har jag läst det? Där ser man.

Kommentarer
Postat av: Ekorren

Ja nu får du allt komma hem, så jag har någon att sitta o skvallra med på nätterna... =D

2007-12-26 @ 01:42:12
URL: http://www.ekorren.de
Postat av: Annchen

Ja men jag ääääär ju hemma nu juuuu! ;-D

2007-12-27 @ 22:20:15
URL: http://naktergalning.blogg.se
Postat av: Charlotte

Är det den där mystiska Bolognaprocessen som trollar till det med poängen - fick en lång föreläsning om det av två inbitna akademiker och har redan glömt allt utom att det lät frukteligt krångligt.

2007-12-28 @ 14:13:20
URL: http://www.charlotte.nu
Postat av: B

Högskolepoöng som förökar sig vore fantastiskt. För mig gäller detta nämligen bara studieskulderna.

2007-12-28 @ 19:03:28
URL: http://svartblogg.blogg.se
Postat av: Annchen

Jag är ännu inte ett dugg insatt i poängen Charlotte, det enda jag får höra är att kon är på ängen. Men... jag misstänker att jag snart vet mer och då kan jag återkomma. Tills vidare påstår jag att en termin är 30hp, och min utbildning är 7 terminer, 3½ år. Man får hoppas jag märker när jag har pluggat färdigt iaf, så jag inte fortsätter gå dit. Det skulle nog se lite dumt ut.

B, jag vet inte hur min studieskuld kopulerar, men 6000 per år och så 6000 i ränta på det... blir man av med den nån gång då? Får utöka med lite mer och se om det händer nåt spännande. Vad har Robin Hood för telefonnummer om man skulle behöva lite mer skatteåterbäring?

2007-12-28 @ 20:07:53
URL: http://naktergalning.blogg.se
Postat av: B

Robin Hood går att nå på eniro.
5 träffar.

Dock tveksam om någon av dessa är verksam som skatteråterbetalare!

2007-12-28 @ 22:32:50
URL: http://svartblogg.blogg.se
Postat av: Annchen

Robin Hood Samtalsåtervinning. Det kanske är åt rätt håll iaf? Hm. Samtalsåtervinning. Vad gör man då? Kallprat? Vilket väder vi har. Ringer du och frågar?

2007-12-28 @ 22:41:14
URL: http://naktergalning.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0