Lins- eller bönbiffar.

Lins- eller bönbiffar, 2 portioner

ca 3 dl kokta linser, vita bönor, kidneybönor, sojabönor eller kikärtor
2-3 kokta potatisar
1 liten gul lök
1 ägg
1 krm salt
0,5 tsk mejram eller oregano
smör eller margarin

Mosa baljväxterna med gaffel. Riv potatisen, skala och finhacka löken. Blanda med ägg, salt och smulad örtkrydda. Forma biffarna på vattensköljt skärbräde eller klicka smeten i pannan, när fettet är ljusbrunt. Stek dem gulbruna på båda sidor. Servera med bröd, råkostsallad eller stekt lök och potatismos.



Förändring av ursprungsreceptet:
Jag tog stora vita bönor och borlottibönor, mosade potatisen, hade en röd lök istället för gul. Hade även i en burk tonfisk samt lite thai sweet chilli sauce i smeten som extra ingredienser. Eftersom mängden smet då blev större kompenserade jag detta med ett extra ägg. Till detta åt jag riven morot.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0