Bastufadäs.

Ibland så kan det hända att ditt liv är grått och trist. Måhända att du snubblat så du stukat har din vrist. Deppa ej du vet besked. Ropa högt: här finns ju vad! Känner du dig trött och kall, så elda upp en tall! Sätt dig ej på aggregatet. Sätt dig ej när det är på. Stjärten din börjar att svida, dömd du nu blir till att stå. Om någon tänt, du har dig bränt, nu står där TYLÖ permanent. Placera ej din ända på ett bastuaggregat.

I bastuns värme känns det bra, fast strupen vill ha mer. En flaska konjak korkas upp, du dricker ur och ler Magen vill ha mera sprit! Flaskor skickas hit och dit. När du blivit snygg och full, så ramla ej omkull. Men placera ej din ända på ett bastuaggregat! (Nej nej nej) Du vet vad som kan hända i vårt våtvarma klimat. (Aj aj aj) Om någon tänt, du har dig bränt, nu står där TYLÖ spegelvänt. Placera ej din ända på ett bastuaggregat! Minns min regel: Gå ej ner i spagat, över ett bastuaggregat! Aj! Aj!



En av körens sånger, som sjungs under bastukalasen som är tre gånger per år, samt ikväll och i fredags, på gyckel för nollor som vi hoppas söker till kören.

Kommentarer
Postat av: Pumlan

Usch, jag blev lite skraj där ett tag att det var dig det handlade om! Skräms inte sådär!

2009-08-24 @ 08:05:00
URL: http://pumlans.blogspot.com
Postat av: Annchen

Hihi, va gullig du är :)

2009-08-24 @ 11:34:42
URL: http://naktergalning.blogg.se/
Postat av: Anonym

http://skvallerombloggarna.blogg.se SKVALLER OM DOM KÄNDA BLOGGARNA!http://skvallerombloggarna.blogg.se SKVALLER OM DOM KÄNDA BLOGGARNA!

2009-08-24 @ 18:32:20
URL: http://skvallerombloggarna.blogg.se/
Postat av: Larsson

Sånt där får du ju youtube-länka också! ;-)

2009-08-27 @ 18:57:40
Postat av: Annchen

I would if I could. Ganska jätteintern låt i kören såvitt jag vet. En korist som skrev i en låttävling som är på regelbundna intervaller. Även om den fanns är det inte säkert att jag skulle få. Dessutom sjungs den oftast just i bastun. Dåligt med inspelningar där inifrån.

2009-08-27 @ 23:06:54
URL: http://naktergalning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0