Tänk att leva livet baklänges.

Först dör man, får den lilla jobbiga saken avklarad. Sedan kan man leva och ha roligt på ett ålderdomshem med vetskapen att man har hela livet framför sig. Till slut kastas man ut därifrån för att man är för ung. Man får sedan en schysst guldklocka och börjar jobba som chef eller nåt. Man jobbar 40 år tills man börjar plugga. Man dricker sprit, partar och lever livet medan man förbereder sig för högstadiet. Man går i mellan- och lågstadiet där man inte tar ett skit på allvar eftersom man inte kommer att behöva kunskapen, sedan blir man ett barn, kan leka och fjanta runt utan ansvar, slippa laga käk osv. Sedan blir man en baby, kryper in i mammas mage, flyter runt i 9 månader och slutar som en orgasm.

Tankar om det hela vore dock att man då först kryper upp ur graven på en enslig kyrkogård, gammal och gaggig utan att knappt veta vem man är, gå hem till en gaggig gubbe med flint och löständer eller gumma med hängpattar, börja jobba för att sedan nedgraderas och få lönesänkningar, amerikanska komedier handlar om killar som kämpar för att få oskulden...

Tankarna kommer från ett forum, där det verkar vara oklart exakt vem som födde tanken om att leva baklänges först.

Kommentarer
Postat av: Larsson

Kan ju rekommendera Benjamin Buttons otroliga liv, eller The Curious Case of Benjamin Button som den egentligen heter. Filmen handlar precis om det, en man som lever i fel ordning. Var skeptisk först men jag gillade filmen =)

2009-08-09 @ 10:18:43
Postat av: Pumlan

Jag måste nog säga emot Larsson... Gillade inte direkt den filmen, det var helt enkelt för knepigt för att kunna blir riktigt bra. Jag blev ganska besviken efter att ha sett filmen, hade väntat mig något bättre.



Tanken är däremot mycket intressant och det finns en hel del man kan filosofera runt där... Tänk gärna vidare och rapportera på bloggen!

2009-08-09 @ 16:38:47
URL: http://pumlans.blogspot.com
Postat av: Larsson

Hade väl iofs inte så höga förväntningar, det kan ha hjälpt. =)



Vore ju skönt att göra karriär baklänges, då hade det inte varit så noga med att sköta jobbet om man ändå bara går neråt på karriärsstegen!

2009-08-10 @ 00:16:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0