The wonders of städning.

Jag har tjatat länge om städning. Det är för att jag tänker på det mycket men inte kommer till skott. Jag vet att jag borde städa, så jag tänker att jag ska göra det, men i slutändan hittar jag på något annat, för det är ju så tråkigt. Den här gången har jag dessutom gått in på grunden, sorterat papper och andra saker som staplats och behövde organiseras. Det gick inte så fort framåt bara.

Inatt när jag kom hem satte jag mig därför på golvet i hallen och sorterade hygienartiklar och liknande, plus att det låg massa saker i min säng för att komma åt med dammsugaren. Jag var hemma vid fyra och kom i säng vid sex ungefär. Klockan tolv gick jag upp igen idag och halv tre fick jag besök. Först kände jag mig supertrött och undrade vad sjutton jag gett mig in i. Två stycken behövde iväg innan 17.30, annars hade det inte varit så tidigt. Jag drack inte särskilt mycket igår och ingenting efter 23, men det blir ändå viss skillnad dagen efter. Det gick dock snabbt över och jag satte genast igång att städa som en liten tok. Om man inte gör saker i tid får man göra dem under tidspress istället.

Halv tre ringer mobilen för att få vägbeskrivning från spårvagnen, då håller jag på att dammsuga för fullt. Förklarar, lägger på och dammsuger det sista. Öppnar dörren genom porttelefonen när den ringer, skakar badrumsmattan på balkongen och sätter på mig strumpor och välkomnar sen min första gäst. Puh.

Men nu är jag fascinerad. Lägenheten känns mycket större och det är så fint! Som vanligt är min målsättning att hålla det städat länge, men vi får se hur det går i praktiken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0