Alla dagar, fast ändå inte.

Helgöppet:

Mån d. 29/12  08.00 - 18.00
Tis d. 30/12  10.00 - 20.00

Förvirrande, så jag ringde istället.
- Välkommen till Coop. Vill du höra våra öppettider, tryck 1.
Trycker 1.
- Våra öppettider är 8-22 alla dagar, med undantag för vissa helgdagar. Vi tackar för ditt samtal och hälsar dig välkommen åter. Klick.

Suck.

Ringde tillbaka. Tryckte inte 1, fick prata med en stressad person, de har öppet till 18 idag. Starkt jobbat, Coop!

Hjärtan om mig.

Försökte rensa lite bland sakerna hos mor och far under julen. Hittade dessa. En planeringsdag när jag jobbade på dagis och vi skulle skriva positiva saker om varandra, och sen fick orden om oss själva. Jag jobbade där ett år, men tror att den här dagen var på hösten när jag inte hade jobbat där så länge. Jag fick fem stycken "lugn". Det säger nog en del. Tycker annars att det var bra. Man är inte så bra på att ge andra (eller sig själv) komplimanger, så ibland kan det behövas lite påtryckningar. Bra för självförtroendet också.

image79
Lugn (5st), läraktig, vetgirig, tänker på alla, trevlig, snäll, hjälpsam, varm/glad.

Fyra årstider.

Om man vill kan man alltid klaga på vädret. Men man kan också se sig omkring med öppna ögon och leta efter bra saker omkring sig istället för det negativa. Säga vad man vill om velandet mellan årstiderna (oftast illa omtyckt slask) men det finns alltid något att tycka om i alla årstider.

Hösten fylls av frisk luft och nedsinglande löv i starka färger. När det regnar kan man krypa in under en filt inomhus med tända ljus och mysa, eller varför inte en uppfriskande regnpromenad?

Vintern
må vara mörk, men det är en perfekt anledning till alla stämningsfulla, tindrande ljus med hög mysfaktor. Julen har både för- och nackdelar, men man får oftast tillfälle att umgås mer ordentligt med nära och kära, kanske spela lite sällskapsspel. Förhoppningsvis finner man lite julefrid med doften av gran.

När våren kommer kan man inte undgå att bli glad när tussilago och vitsippa skymtar i vägkanterna och den återvändande solens strålar värmer huden och knopparna brister.

Sommaren
värmer desto mer, och sol och bad är förhoppningsvis möjligt. Oftast har man mer ledig tid att försöka göra så lite som möjligt på, ladda upp sig på sol och energi. Picnic, segling, umgås och spela spel. Doften av solkysst hud, eller våt uppvärmd asfalt efter ett lätt sommarregn som gör luften klarare.

Vilken är din favoritårstid?


image73image74image12image76

Hur var det nu? "Din pappa måste vara tjuv..."

Första kvällen hemma vid matbordet i köket. Pappa deklarerar plötsligt:

       - Så du kom hem 15:22.
       - Jaha?


Jag får reda på att han har installerat webkameror som filmar och skickar bilder när det är en rörelse. Det måste vara en jäkla massa bilder. Vet inte riktigt vad man ska tycka om det. Ska inte gå naken mellan dusch och rum längre i alla fall. Känner mig lite förföljd av internet.

Han hade råkat titta precis när jag kom hem.

       - Såg att det inte var mamma och reagerade när jag ser någon gå genom huset 
       och ut genom altandörren direkt med ytterkläderna på fortfarande.


Jo, det kanske man kan förstå. Men hej, jag heter Anna, jag är din dotter. Planerad hemkomst samma dag.

       - Vad var det du gjorde?
       - Jag tog kort. Himlen var fin.


Och det var den.

image77

Bättre gott än sent?

image76
Egentligen hade jag inte tänkt önska god jul,
man får oftast tillräckligt med sånt omkring sig ändå.
Men nu har jag börjat lite smått runt om bloggarna.
Jag har också förvirrat mig själv.
Därför, särskilt om jag har glömt någon, vill jag önska
god fortsättning.
Hoppas julen varit god och det nya året får en fin start.
Bättre sent än aldrig heter det väl.
Därför även en bild på Anna som lucia, ett år gammal.
image75

Liten eller mellan?

Vad väljer du, liten eller mellan? Vad är en mellan när stor inte ens finns som alternativ? Det verkar mystiskt. Det jag pratar om för tillfället är visningsbild på MSN.

För övrigt har jag precis upptäckt det sköna i att bo nära affären. Det gjorde jag innan också, men nu klädde jag på mig, gick ner, plockade på mig lite saker i affären, betalade, packade ner, gick upp igen, klädde av mig, stoppade in i kylen, drack ett glas cider och landade i sängen igen, på ungefär tio minuter som mest tror jag. Tyvärr var det ändå tillräckligt med tid för att köpa saker man inte borde köpa.

21 januari är det introduktion på utbildningen. Får försöka jobba lite extra till dess. Tog en tid imorgon. När och hur berättar man för chefen? Jag har inte många fasta tider och det är bara kvällar så det kanske går ändå, men han behöver ju ändå veta. Även fast han hade Lederhosen på personalfesten (som alla andra i ledningen). När ska jag förstå att jag bestämt mig och börja planera på riktigt? Hur gör man?

Nu försöker jag undvika att packa upp igen! Jo, lite busig är jag allt.

Skillnad på tre kronor.

Jag tänkte att jag skulle köpa min SJ-biljett hem på auktion på Tradera. Började lite försiktigt med att bjuda tre kronor. Fick frågan om jag ville lägga tre kronor som mitt maxbud och fick påminnelse om att bud var bindande. Tre kronor. Man kan spekulera i om de kan hjälpa till med avbetalning om man inte kan betala hela summan på en gång. Jag fick också ett tips att man inte skulle gå på erbjudanden att köpa liknande tjänst från andra än tradera.


"Säkerhetstips: Det kan hända att du blir erbjuden att köpa en liknande produkt utanför Tradera. För din egen säkerhet, medverka inte i denna typ av handel. Det strider mot Traderas regler och du förlorar dina möjligheter till att få positivt omdöme, hjälp vid tvist och eventuella försäkringar."

Jag tänker på SJ.se och svarttaxi. "Hej kompis, taxi? Jag köra!" Det känns som en uppmuntran att inte använda SJ's egen hemsida. Och vad är det för omdömen jag skulle få? "Du satt jättebra på sätet!" Nä, jag vet inte. Jag förlorade auktionen. I slutändan var det lite mer än tre kronor SJ fick av mig. Ettusentvåhundratolv kronor mer än så rättare sagt. Konduktören var hård med åldersgräns och student. Det är dyrt i gränslandet. Men nu är jag hemma igen. Lägenheten stinker, måste försöka spola lite mer vatten i avloppsrören.


I did it!

Nu har jag skickat in mitt svar på antagningsbeskedet. Nu har jag tackat ja.

Jag är fortfarande osäker, men när jag funderar på det så känns det som det bästa att göra ändå. Det skulle styra upp flera aspekter av mitt liv som behöver lite mer struktur och jag tror också det passar mig och att jag skulle trivas. Hur långvarigt det blir får bli en annan fråga. Så nu får jag väl börja ta reda på lite mer om det hela, jag vet inte ens när det börjar eller hur lång utbildningen är. 210 hp, hur långt är det i den här tidens utbildningssystem? Eller nu blir jag förvirrad, det står både 210 och 330 hp. Hur ska man hinna hänga med när de ändrar så mycket? Jag hade sifferbetyg på högstadiet och G/VG/MVG på gymnasiet. Jämnåriga till mig har också olika former av studieskulder. Och nu ska jag även få olika sorters högskolepoäng. Jag vill säga att jag har 80 poäng, men översatt har jag tydligen 120 poäng. De förökar sig! I den här takten behöver jag inte studera så mycket mer, snart har jag kanske tillräckligt ändå för en examen. Vet inte hur långt jag kommer på praktisk filosofi, etnologi, ortnamn och personnamn samt tyska dock. Till... Gnesta? Nä, jag vill hem till Göteborg, får skaffa mig en biljett inom några dagar.

Va, "Socialt liv och materiella kulturprodukter", har jag läst det? Där ser man.

Det är tanken som räknas?

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag gillar presenter. Egentligen gillar jag att ge dem också, men i år var det skönt att det mest var en klapp jag behövde bekymra mig om. Ville att moster (som föll på min lott) skulle få något som bara var hennes och som hon kanske inte skulle unna sig annars. Hittade lite snygga kläder på Lindex, så fick hon välja själv vilket av det hon ville ha. Övrig shopping har varit obefintlig. Hade jag behövt köpa många julklappar hade de nog inte blivit så lyckade. Fördelen med många är dock att de mindre bra kan smälta in i mängden på ett annat sätt än nu. Bytte julklapp med tjejgänget där sherry och knäck föll på min lott, det gav jag vidare till föräldrarna. På julafton fick jag en vattenkokare som fadern köpt. Mamma är lyrisk, det är nog hennes idé, det brukar vara hon som får komma på vad de flesta ska ge. "Det är så smart,  och du som inte har en kaffebryggare, och sparar miljö och el när man kokar vatten, du som kokar mycket pasta..." Jag tror jag misslyckades lite med att simulera glädje över min julklapp. Fick en namnsdagspresent när jag kom hem som jag frågade rakt ut hur hon tänkt med den och fick en stilla förmaning dold i en historia. Mamma är bra på det, att linda in saker i andra för att försöka styra utan att det märks. "Jag har sagt åt mina barn idag att när de öppnar julklapparna på måndag och även om de tror att det är ett playstationspel innan de har öppnat det att de ändå inte för visa besvikelse utan försöka se glada ut ändå." Poängen gick fram, jag borde ha varit gladare för mitt tofs-försedda krims-krams. Om jag sätter den på vattenkokaren kanske den blir roligare också.

Men egentligen, hur stor roll spelar det? Hur många är det som kommer ihåg vad de fick i julklapp förra året? Eller året dessförinnan?

Just nu tror jag mer på mjuka klappar av det smekande slaget.
Det skulle nog göra mer nytta.

Mamma, pappa, barn.

Jag kommer aldrig sluta vara mina föräldrars barn. Man krymper en smula när man kommer hem. Min mor är moderlig. Hon vill ta hand om mig och gäster hon kan få. Det ska bjudas på det som bjudas kan. Hon är också navet i familjen, den som håller reda på vad vi gör och rapporterar till övriga medlemmar. Det är mycket man tar för givet, hur bra man trots allt har det är lätt att glömma bort i vardagliga problem. Ju äldre jag blir desto mer ruckas dock bilden av de ideala föräldrarna. Jag stör mig mer på småsaker och lägger märke till mer, som att det faktiskt inte är ett felfritt och skinande rent hus till exempel. Samtidigt märker jag mer och mer likheter mellan mig och min mor, jag blir mer och mer som henne, på gott och ont. Jag har svårt att föreställa mig den dagen då de inte längre finns här, men även då kommer jag fortfarande vara mina föräldrars barn.

Don't drink and fall.

Jag kom iväg till Stockholm till slut, med biljett och till och med kalender som jag, precis innan jag gick, kom på låg i ett par byxor. Glömde en julklapp, men har tid att skaffa ny. Behövde inte ens stressa när jag tog mig till busshållplatsen. Där mötte jag en alkis. Orkade inte riktigt med att prata, så jag ställde mig lite vid sidan av. Han hade uppenbarligen en större lust än mig att konversera. Han har ett förband i pannan och småsår runtomkring. Kommer fram till mig med något speedade steg och en bred göteborgska.

        - Vet du vad som har hänt? Vet du vad som har hänt?

Jag nickade och skakade mest på huvudet under samtalet, ackompanjerat av några "mmm".

        - Jag var ensam i lägenheten.
        Hade tagit tabletter.
        Så ramlade jag!
        Men de kan inte sy, det är inget blod.


Han ser ut som han vill ta av förbandet och visa såret, men lyckligtvis kommer han på bättre, eller i alla fall andra, tankar.

        - Va dum man blir när man dricker.
        Va dum man blir.
        Va dum man blir när man dricker.


Han märker tydligen ändå att jag inte är så pratsugen, säger förlåt och sätter sig på bänken igen. Upprepar några gånger till: "Va dum man blir när man dricker. Va dum man blir." Jag fortsätter med mitt "mmm":ande, men har ändå kläckt ur mig någonstans i det hela att han får vara försiktig. Kanske är det när han kommer fram för andra gången för att berätta ungefär samma sak igen. När vi går på bussen får jag ett "tack för att du är fin" som avsked.

På bussen är det en annan person som får lyssna på honom, men då blir det en redigerad version:

        - Jag vill ha en öl innan de börjar sy och karva i mig!

Att man blir dum när man dricker och att de inte kan sy såret har han tydligen redan glömt.

Tankar i Stockholm.

Jag mådde bättre förut. Egentligen tycker jag väldigt mycket om Stockholm och personerna här, men vad det än beror på, om det är för mycket tid att tänka eller att jag blir påmind om vad som hänt: jag mådde bättre förut. Ibland har jag väldigt mycket att göra när jag är här, har kommit upp i tre dejter på en dag, så där som det aldrig blir annars. Ibland blir det lite tomt. Det känns som den här gången är sådan. Har blivit väldigt dålig överlag på att höra av mig till de jag känner, särskilt nu den senaste tiden har varit galet hektisk. Jag är inte anpassad till ett sådant liv. Jag kan inte förvänta mig att alla andra ska söka upp mig och släppa allt i deras liv för att träffa mig. Kanske är det vad jag skulle behöva dock. Eller gömmer jag mig i undanflykter? Flyr jag in i att ockupera tankarna på annat håll? Att bli omgedd av varma människor känns som ett bra sätt att glömma de som försvunnit. Är det fel?

Jag har tidigare liknat mig själv vid en snigel. Känner försiktigt efter med känselspröten och vid minsta tecken på fara och risk för att bli sårad så drar jag mig in i mitt skal och söker skydd. Jag har ännu inte upphört med att bli påmind om trampandet på mina ömma tår. Ibland är det något som berör och det gör ont igen, om så bara för en liten stund. Det är frestande att fly in i något för att glömma ett tag. Det tar tid och umgänge på tu man hand för att komma mig riktigt nära. De som har lyckats bäst har sedan försvunnit, på olika sätt, vissa har gjort mer ont än andra. Just nu, i denna stund, känner jag mig lite ensam här i Stockholm. Jag orkar inte heller engagera mig och göra något åt saken. Jag blidkar modern och tar mig till ett firande av vänner till familjen.


Soundtrack till detta är associerande musik
som får mig vemodig, med tankar på hur det var förr.

Pride of Lions - Gone.
Liquid Tension Experiment - Hourglass.
Radiohead - Exit music (for a film).


Nej tack, ingen kurragömma nu.

Jag visste att jag skulle få vara vaken länge inatt för att packa och dona. Att spendera så här lång tid för att leta efter tågbiljett ingick inte i planerna. När jag packade trodde jag inte att jag inte skulle ha packat upp allting redan vid det här laget. Jag ska snart åka till Stockholm. Jag vet inte exakt när, för jag hittar inte den förbaskade tågbiljetten! Kommer på olika smarta ställen, men den är inte där ändå. Jag var uppenbarligen inte så smart när jag la den någonstans, eller så var jag för smart. Jag har inte ens börjat packa än. Det kommer också ta lite tid när jag väl börjar, för det är så tråkigt. Håhåjaja. Hur som helst, biljetten är uppenbarligen inte här på bloggen. Synd. Får hoppas SJ är snälla om jag inte hittar den till slut.

Det är inte ens det enda jag letar efter. Suck. När ska man lära sig att göra saker i tid?Det roligaste med att packa är att göra matsäcken, som i mitt fall oftast kan räcka till ett helt kompani. Det var å andra sidan väldigt bra när jag blev fast i vad-nu-den-där-lilla-hålan-som-knappt-hade-mobiltäckning-hette i tre-fyra timmar en tågresa.

Biljetten är hittad, likaså streckkoderna som ska ge mig en dansmatta. Packningen är på G. Det som saknas nu är min kalender, var kan den vara? Tröttheten börjar smyga sig på. Klockan är 02:24. Det finns ingen vaken att beklaga mig över hur tråkigt det är att packa, så jag skriver lite här istället.Känner mig inte särskilt strukturerad, men behöver å andra sidan antagligen inte särskilt mycket ändå. Packar ner det sista när jag vaknar, vilket jag hoppas göra i tid. Kalendern är fortfarande borta, den kan vara var som helst. Jag har packat, vattnat blommor, lämnat julklapp till vattnerskan M, gjort matsäck, förberett kläder jag ska ha på mig imorgon och till och med satt upp en "Ingen reklam"-skylt på dörren. Det får duga. Nu ska jag sova. Klockan är 03:55. Stockholm, here I come!

Att vara vuxen.

Bloggämnen kan spridas, i det här fallet började jag fundera över hur det är att vara vuxen efter att ha hittat ett blogginlägg av Tinselflickan om detta, som i sin tur också verkar ha spånat vidare på en annans inlägg i ämnet.

Jag känner mig inte vuxen. Jag är 26. Ålder i år är inte lika relevant som ålder i mognad, men visst spelar det viss roll, mest pga att man hinner skaffa sig fler erfarenheter att växa genom när man hunnit med fler levnadsår. Jag tror man jämför sig med andra. Vissa stunder känner jag mig lite vuxen ändå, och det är oftast när jag har kontroll över en situation och/eller andra inte har det. Samtidigt så känns det extra avlägset när man jämför med andra jämnåriga som har karriär, man, barn, vovve, villa, volvo och allt vad det är. Allting är relativt. Jag tror man känner sig mer vuxen när man får barn, dels för att man måste för deras skull, och dels för att man per automatik är så mycket mer vuxen än barnet själv. Dock bör man aldrig helt tappa kontakten med barnet inom sig, man måste vara barnslig och löjlig ibland också.

Det är nog lätt att ge en rosaskimrande nostalgiram till hur det var förr, vilket säkert spelar roll i drömmar om att få sätta sig i sandlådan och leka igen. Gräset är alltid grönare på andra sidan, och när det känns trist med alla måsten som hör vuxenlivet till, som att betala räkningar, så är det lätt att fantisera om en motpol till det. Det finns för- och nackdelar med allt. Jag får vara vaken hur länge jag vill, men har ändå kvar skamkänslan när jag är vaken sent. Jag har ICA-kort, men kan ändå använda det till att köpa godis (trots att det inte är lördag) och på andra sätt bejaka livsnjutaren i mig. Med frihet kommer ansvar. Är det lätt att glömma bort att njuta av livet när man tyngs ner av detta vuxna ansvar? Kanske skulle det passa mig bra att ta mig tillbaka till förskola, en chans att få vara både vuxen och barnslig. Det är nog helt enkelt sådan jag är.


I en diskussion om huruvida jag skulle utbilda mig till förskollärare eller inte fick jag en kommentar som gjorde mig glad:


Cykelpump säger: Om jag gick på dagis skulle jag vilja ha dig som lärare =)


Personligen tror jag mig veta att jag kommer känna mig lite mer vuxen när jag skaffat lite fler vuxenpoäng. Materialistiska saker som körkort, stabilt jobb alternativt påbörjat en utbildning. Egen lägenhet har jag precis flyttat till, när den blir färdig kanske det också känns bättre. Att vara vuxen är inget som definieras av vad andra bestämmer, som att man måste titta på Bingolotto, ha bonuskort, tvättmaskin, med mera. Att vara vuxen är en känsla, och känslor är alltid något personligt och individuellt.

Känner du dig vuxen?


My humps.

Hittade den här versionen av My Humps, som Alanis Morissette gjort. Lite annorlunda.

Fröken Näktergalning Hårboll.

image72Vilken dålig självinsikt jag har. Hittade ett kort från konserten i lördags med mig bakifrån. Vilket långt hår jag har. Det är inte alltid jag inser det själv. Insåg det igår när jag skulle sätta skärp på byxorna och håret fastnade i skärpet. Och jag har ju rakt hår. Tror jag. Men det känns ganska vågat. Och hur går jag egentligen? Är jag kissnödig eller vad är det frågan om? Jag sätter ju krokben för mig själv. Konserten gick ju bra iaf och jag inser att det känns bra att jag bestämde mig för att jag inte ville vara Lucia. Dels var jag sjuk de första konserterna och kunde inte vara med och dels vore stearin i mitt hår en riktigt stor plåga. Jag gjorde rätt val.

Varför stämmer inte den mentala självbilden överens med den som tittar tillbaka på en i spegeln? Varför är det så olika hur man tycker man ser ut beroende på humör? Så mycket kan man ju inte variera sig själv från dag till dag. Självförnekelse kanske, eller så beror det på vilka detaljer man fokuserar på. Vissa är man mer nöjd med än andra. Komplex har väl alla. Frågan är snarare hur mycket utrymme man låter komplexen ta. Insidan är trots allt så mycket viktigare.

Har inte klippt mig sen i mars, det börjar bli dags snart. Det märks på tovorna. Frågan är hur stor skillnad det blir.

Mellan-vacuum.

Har en svårbeskrivlig känsla av ett slags mellan-vacuum. Nu är konserter och lucia över. Flyttens klimax är också förbi, bara packande kvar, inte särskilt upphetsande. Livet har återigen lugnat ner sig och det är inte lika stor brist på tid. Det borde vara skönt, men just nu är känslan mer lik antiklimax och väntan på vad som kommer härnäst. Vill inte att det ska ta slut. Vi gick ut och åt efter konserten idag och jag ville följa med de kvarvarande flickorna som gick på spelning efter det, men kroppen pallade inte med. Inte ens julstjärnan jag satte upp igår som lyser så fint med sitt röda sken ger mig själslig frid. Jag har ändå saker att göra, Liseberg imorgon, kör på måndag, jullunchsgig och jobb på tisdag och på onsdag åker jag till Stockholm över jul. Behöver dessutom packa upp det sista, så jag kan packa ner igen till Stockholm. Jag borde inte ha något att beklaga mig över. Det känns nog bättre efter lite sömn.

image71

Det nya året närmar sig.

Bryr mig inte så mycket om nyår i år, i alla fall inte än. I vanliga fall brukar jag försöka få ihop planer långt i förväg, som alltid misslyckas och så vet man inte förrän i sista stund vad man ska göra. Ungefär som midsommar var. I år har jag ännu inte ens bestämt mig för var jag ska fira nyår. Ska skaffa biljett tillbaka till Göteborg snart, blir nog nyår här. Om det blir till att sitta hemma själv så tror jag inte det gör så mycket. Jag behöver inte festa. Det blir nog ett nytt år även om jag inte hjälper det på traven.

En Lucia to go, tack.

image68
Ibland måste man gå snabbt i luciatåg för att hinna med, då kan man få fartränder i stearinet.

Three is the magic number.

Hm. Vad var det som hände nu?

       - Hur är det med dig då? Du låter lite trött. Var det lussevaka igår eller?
       - Det var luciatåg med kören imorse.
       - Var du Lucia?
       - Nä.
       - Så du sjunger i kör?
       - Ja, precis.
       - Du ska inte söka till Idol då?
       - Nä.
       - Jag gillar din röst.
       - Jag har ju varit sjuk och hes varenda gång jag pratat med dig.
       - Men det är ju sensuellt med lite hes röst.
       - Hostningarna är inte så fina.
       - Jag skulle rösta på dig i alla fall.
       - Tack, men det blir inget Idol för mig.


Det var killen från 3 som jag pratat med några gånger tidigare, han har fått mig att byta mobiloperatör. Verkade vara bra priser, så det blir nog bra. Men... flörtade han precis med mig? Hm. Han har ju redan fått mig som kund. Det känns inte helt naturligt att småprata med en telefonförsäljare, även om han verkar trevlig.

Lära för livet.

Oh my. Antagen till sökt utbildning till vårterminen. Beslutdags nu alltså. Det som jag är så dålig på. Sista svarsdag är 2007-12-28. Beslut, beslut och vad ska man göra med livet och vad ska man bli när man blir stor osv? Och VARFÖR sover jag inte nu som jag borde, jobbar 9-16 och sen är det sista repet innan lucia och konsert.

Medeltrotsålder.

När jag och T skulle hämta lastbilen till flytten i måndags utspelade sig följande fascinerande scenario på spårvagnen. En medelålders kvinna och två män i samma ålder går på samtidigt som oss, uppenbarligen inte nyktra alls. Den ena mannen är nästan helt borta och säger aldrig någonting. Om de har ett mål med sin resa framgår inte, men redan nästa station reser sig kvinnan och går mot dörrarna.

       - Vi får gå av här.

Männen sitter kvar på sina platser och säger ingenting.

       - Kom nu då.
       - Vi vill inte gå av!
       - Ni kan ju inte sitta här på spårvagnen och såsa!
       - Jag känner mig instängd.
       - Kom nu innan den åker.


Och så går de av ändå. Vingligt. Uppenbarligen är det inte ålder i år som avgör om man får inträde i den vuxna, mogna världen. Trotsåldern kan tydligen pågå länge. Saltat med lite relationsproblemsdiskussion, eller ett försök därtill. Det blir en spännande blandning. Undrar hur det slutade.


Tankar och belägring.

Dagens planer blev inställda och jag kom av mig. Stannat till och är fylld av tankar. Det finns av de flesta varianter, både bra och dåliga. Fastnade lite i tankarna. Lyssnar på musik och en textrad bryter igenom:

Wash away the thoughts inside
That keep my mind away from you.


Jag ska försöka att inte tänka så mycket. Istället ska jag nu göra ett anfall på kartongerna. Det är en belägring. Jag har föresatt mig en seger i den här kampen. Hoppas den inte blir alltför långvarig.Det börjar bra med att jag tappar tv:n i golvet.
Det är en ond cirkel - äter dåligt för inget är uppackat, packar dåligt för jag äter dåligt.Fick mitt första besök utöver flytthjälpen ikväll, och lyckades därmed både få i mig mat samt få bort några fler kartonger. Precis vad jag behövde! Tack B! Som sagt, du får komma tillbaka i framtiden också när det förhoppningsvis ser bättre ut här.

Tiden är ur led.

Jag har fått höra att man inte ska berätta för folk om man har tappat sin klocka i toaletten.
Vilken tur att jag inte bloggar om sådant alltså!

Mitt grannskap har allt.

image65image64

Jag har bara bott här sedan i måndags, men har redan märkt att det mesta finns här. Den första duvan (se bild) var snabb med att hälsa på, jag har till och med redan kunnat beskåda duvporr på min balkong. Det gick fort, en kyss till förspel och sedan pang på och alltihopa avklarat på en halv minut. Duvan på bilden har antagligen inte något med detta att göra.

En blåsorkester dök upp nedanför balkongen idag också. Det såg ut som Frälsningsarmén som spelade julmusik. Jag försökte lyssna på egen julmusik samtidigt, men det var inte det lättaste. Lustigt vald plats att spela på, de hade inte någon publik att tala om.

Det verkar alltid finnas något att titta på, allt ifrån tanter med rullatorer och nyplanterade gungor. Några träd är dekorerade med belysning, inte som på Liseberg men stämningsfullt ändå!

image66

Det mesta finns här i närheten, från ryggakut till intimsalong. Återstår att se om jag kommer på ett behov mitt grannskap inte kan tillgodose. Det är tydligen så pass bra att bo här att en myra knackade på dörren häromdagen och ville komma in. Försökte förklara för den att det är vinter nu och den borde förslagsvis gå i ide eller liknande istället. Jag hoppas att den förstod.


image67
Allt jag begär.

Mer tid, en röd skjorta och rösten tillbaka. Det är allt jag begär. Eller ja, uppackade kartonger och massage samt lite annat skulle inte sitta helt fel heller. Måste stryka lucialinnet också. Kransen gjorde jag igår, doften av buxbom är verkligen lucia, särskilt ihop med stearinljus. Jag undrar om jag verkligen klarar av konserten idag. Jag vill! ...men det är ju inte alltid det räcker. Rösten, sluta hosta nu och kom tillbaka, vi ska på konsert!

Glassekvation.

En cirka sex år gammal tjej köper glasspinnar med sin mamma, tio stycken likadana, till ett billigt pris.


      - Tror du dem är goda då?
      - Nä.
         ...även om de är mina godaste så är de inte goda.


Hur nu den ekvationen gick ihop.


Psykologiska knappval.

071-nummer för psykfall

...tuuuut.....tuuuut.....tuu... klick

Hej. Välkommen till Psykhimlen.

Om du är tvångmässig, tryck 1 om och om igen.

Om du är underordnad, be någon att trycka 2.

Om du har flera personligheter, tryck 3, 4, 5 och 6.

Om du är paranoid, kan du enbart låta luren ligga av. Vi vet vem du är och vad du vill och kommer att söka upp dig inom den närmsta timmen.

Om du är schizofren kan du bara lyssna på den lilla rösten i ditt huvud som kommer att säga vilket nummer du ska trycka på.

Om du är mano-depressiv kvittar det vilket nummer du trycker på. Ingen kommer att svara ändå.


Dagens ros.

Jag blev glatt överraskad. Jag har bott i en evighetslång korridor. Den är inte rolig att flytta i så jag försökte hitta lite hjul till kartonger osv. Fråga skadar väl inte, tänkte jag, och undersökte möjligheterna till att få låna något på Konsum intill. Vilket trevligt bemötande! Tjejen i kassan, som hänvisade mig till kvällens ansvariga som visade upp vad de hade. Det slutgiltiga godkännandet från chefen och även bemötandet när jag lämnade tillbaka mina lånade hjul. Otroligt trevliga allihopa. Lämnade legitimation som pant. Jag är väldigt tacksam för att jag fick låna hjulen. Tack Konsum!

Tänkvärt, del 2.

Life is short,
Break the rules,
Forgive quickly,
Kiss slowly,
Love truly,
Laugh uncontrollably,
And never regret anything that made you smile.

Reflektioner kring en flytt.

 • Att flytta när man är sjuk och har feber är ingen hit. Bör helst undvikas.
 • Första uppvaknandet i nya lägenheten, det känns bra. Utanför leks det i sandlådan med en gigantisk grävmaskin och spade. Ser ingen hink. Resultatet blir en nyplanterad gungställning. Vad är det med killar och stora leksaker?
image60
 • Allting blir ett mycket större projekt när ens liv är nerpackat i kartonger. När rösten försvinner lockar nyponsoppa, men det är inte bara pulvret som ska hittas, även kastrull, lock, mått, visp och trasa att torka upp det spillda med. Nöjer mig med att uppskatta mängden, vispa med gaffel och dricka ur glas. Spisen är fortfarande befläckad med nyponsoppa.
 • När ska man lära sig att hitta hem ordentligt? När ska jag inse att det är här jag bor nu?


Komma ihåg till nästa flytt:

 • Rensa ut mer saker i förväg.
 • Fortsätt skriva på kartongerna vad de innehåller.
 • Blanda helst inte olika sorters rum i samma kartong.
 • Tänk gärna på vad som bör packas upp först och koncentrera det till en specifik kartong.
 • Se helst till att inte behöva göra allting (flytta och städa) på en och samma dag.
 • Om det är möjligt börja gärna bära ut mot entrén innan flyttfärdmedel har anlänt, för att spara tid.
 • Flytta hellre på en helg när fler har möjlighet att hjälpa till.
 • Skaffa körkort.
 • Flyttkartonger är det bästa att flytta i, för att stapla enkelt under flytt.
 • Tänk igenom hur lägenheten ska möbleras, var allting ska vara.
 • Var realistisk, internet och telefon används antagligen inte första dagen, behöver inte kopplas in på en gång. Kontrollera att internet inte redan ingår. (Antagligen har jag dubbelt nu.)
image61image62
Knappt packat upp nåt alls än.                                         Pressa!

Hej då, lägenheten.

image59


Nu anser jag mig vara färdig för idag. Jag har packat i princip allting. De sista småsakerna slänger jag ner imorgon, så är det städning och bärande kvar. Jag skymtar slutet på eländet. Det närmar sig. Jag får försöka bo kvar på samma ställe nu ett tag. Det blir min elfte bostad i livet. Nu ska jag sova. Mycket tidigare än jag trodde, för att vara mig. Jag är nästan lite stolt. Håll tummarna nu idag att allt går som det ska. Nästa gång jag skriver blir det från nya lägenheten!

Dröm 28 februari 2005

Jag drömde att det blev en stor trend med plastikoperationer. Det var en medveten plan, för det var något slags utomjordingsaktigt som kunde sprida sig och ta över personer genom att ta kontakt med en skadad del av kroppen. En person (eventuellt jag), som var en av få som fortfarande var osmittad, var med ledaren och lurade den att ta av sig huvudet, så slängde den personen sitt friska huvud på stället där ledarens huvud hade suttit så han blev smittad av det andra. Där kom mamma och väckte mig dock så jag vet inte riktigt om jag hann rädda världen ordentligt...

En undermedveten protest mot plastikkirurgi kanske?

Avundsvärd framtid utan kartonger.

Jag fantiserar om en snar framtid. När allt det här är överstökat. Först och främst till på tisdag, när jag är inflyttad och lägenheten städad. Det är fortfarande repetitioner inför konserterna, jobb och annat som kommer uppta min tid och mina tankar, men flytten tar mycket just nu. Det går upp och ner. Kände mig glad och tryggad när jag fick J att köra över mig på morgonen till besiktning med maten så kyl och frys kan frostas av under dagen. Sen kändes det jobbigt och stressigt när de jag räknat med som hjälp under flytten ändrade sina planer. Efter jobbet igår kom det ketchup. Jag packade flitigt i några timmar och nu har jag större överblick. Petra och P kommer snart hit för att hjälpa till att städa här. Dubbelkollade med C som bor i lägenheten nu så hon är där vid åtta, för hon pratade om klockan tre tidigare. Det var nog tur, för det verkade hon inte ha en aning om. Hon och förstahandsinnehavaren ska försöka se till att vara där. Jag hoppas verkligen att ingenting mer oförutsett inträffar.

Det kommer gå bra. Snart är jag flyttad och lägenheten städad. Snart är flytten över. Det kanske blir svårt men det kommer gå. J och T hjälper till, och båda killarna kan köra. Petra kommer efter skolan. A från jobbet hjälper till under dagen med städning osv. Mellan fyra och åtta är lastbilen bokad. Jag är så trött på att packa och organisera allt det här. Har stor lust att packa ner mig själv i en kartong och gå i ide, kommer fram igen när allt är färdigt. Det kommer gå bra. Jag intalar mig själv det. Upprepar man det tillräckligt ofta så blir det nog så. Det kommer gå bra.

image57

Att falla för frestelser.

Pappa handlar med sina två barn. Pappan uppmanar sonen, cirka fem år att fråga mig om något:


- Du får fråga!
- Har ni julkalend?
frågar han lite försynt.
- Var julkalendrarna är? Vill du ha en med choklad eller en sådan som man tittar på på tv?
- Choklad.
- Nä, det var fel svar,
inflikar pappan. Det är en tv-kalender vi tänkte köpa.

Ja, vad kan man säga, det var väl värt ett försök ändå? Chansen att få choklad lät väl lockande. Att kombinera de två kalendervarianterna vore ju det ultimata för honom. Jag tror dock det var hans lyckodag ändå, för i kassan bjöd vi på chokladkulor från Lindt, så han fick choklad ändå!


Bianolärare sökes.

image55

Ja, vad kan man säga. Folk verkar i alla fall vara intresserade av att hjälpa de här personerna, kanske för att det syns att de har en hel del kvar att lära sig. Det bådar gott om mänskligheten och det är bara att önska dem lycka till.

RSS 2.0