Semesterplaner.

Woho! För en gångs skull har jag semesterplaner. Helt fantastiskt. Har precis fått med mig en tjej i kören, så jag har någon att hålla i handen, och vi har nu anmält oss till en veckas segling i slutet på sommaren. Vecka 31 åker vi och runt 30 ytterligare personer till ännu okända platser. Nu är jag glad, jag tror det kommer bli superkul! Det är folk från kören och spexet och det tror jag inte kan gå fel, det är väldigt trevliga människor och det kommer bli mycket sång. Nu är frågan när jag ska planera med semester i sommar. Har begärt vecka 30 och 31 hittills, mer behöver jag. Även om jag behöver pengar också. Puh, våndan av att vara student.

Men segling, yeay! Har seglat några dagar de senaste två somrarna, men känner på mig att det inte blir av den här sommaren, så det här är väldigt bra ersättning. Nu är det dock dags att sova igen, blev inte så många timmar inatt och jobbat hela dagen och imorgon är det dags igen. Surt att bli snuvad på en sömntimme inatt när jag börjar 8 imorgon. Dock tur att de påminde om det på jobbet, annars hade jag glömt.

Glöm inte att ställa fram klockorna en timme inatt!image106
Det här är från ett tidigare års segling.
Vad har jag gett mig in i? Hihi.

För trevligt.

Kan man ha för trevligt för sitt eget bästa? För i så fall tror jag att jag har haft det ikväll.

Hur gick det här till? Jag skulle ju inte vara ute så länge, jag ska ju jobba om några timmar.
Blev färdig med arbetet till slut, kändes som om jag fick till ganska bra saker mot slutet. Får se vad läraren säger, men vet redan att jag är minst godkänd i alla fall. Åkte till Berså där tre andra klasskamrater var. Jag kom mycket senare än planerat eftersom det tog längre tid än jag trodde att göra om arbetet samt som vanligt att klä på mig, därför hann jag inte vara där så länge innan vi åkte på fest i Gamlestan. F hade planerat med den men inte vi tre flickor. Det var väldigt trevligt men när M och R skulle in till stan följde jag med, jag hade svårt att andas eftersom jag glömt ta med nässprayen. M trodde apoteket i Nordstan hade öppet men vi var 20 minuter för sena.

Tvekade lite pga näsan, men följde med flickorna en stund. Det skulle bara vara en stund. Vi gick till Berså igen men det var inträde vid det laget så vi ändrade oss och gick till Bryggeriet istället. Trevligt sällskap, bra musik, gott humör, kunde andas stundvis i alla fall, särskilt när jag stod upp och dansade lite. Träffade några fler från skolan, en som daskade till mig för att jag kommenterar hans bilder på Facebook? Eh? Jag vet inte riktigt vad det kom ifrån, men han fick sig en knäpp tillbaka. Kvinnor kan. Xide® Spring är mycket gott måste jag säga, påminner om Piggelin (glassen) med sin melon och mint-smak. Två såna är vad jag har druckit ikväll om någon undrade. Såna ska jag köpa på mig i veckan och dricka på klassfesten nästa helg. Det känns bra att ha hittat så trevliga människor i klassen. Yeay!

Förhållandevis nykter är det alltid intressant att observera fulla, vingliga människor. En engelsktalande sådan kom fram till oss i korvkön och frågade om vi kände till något bra diskotek.

- I was just there
(peka) but I don't know what you're after.
- I'm after you.
(tittar inspekterande ner och upp på mig) I want to shag you.

Seriöst, det känns som om man måste vara ganska redigt packad för att få för sig att en sådan raggningsreplik ska fungera. Men å andra sidan kan man väl alltid försöka.

Fast nu måste jag verkligen sova, jobbar 11-20 imorgon och 8-16 på söndag och ska försöka orka med en middag hos C efteråt. Puh. På måndag börjar nästa kurs.

Sluta skriv nu! Sov! Ja. Godnatt.

In med det nya.

Lite nya låtar jag upptäckt och gillar. De är nya för mig om än kanske inte för resten av världen. Tänkte dela med mig helt enkelt.

Buddha's Delight - Haley Bennett
Bubbly - Colbie Caillat
Littlest things - Lily Allen
It's only life - Kate Voegele
Love is dead - Kerli (lite Björk-feeling)
Crank that - Soulja boy feat. Tell'em (känns som gammal hederlig nittiotalshiphip)
Love Song - Sara Bareilles
Sunglasses - DJ Size Feat. J. Lourenzo & Big Steve (Passar CSI-Horatio, se själva nedan)Det får blir mitt soundtrack just nu när jag gör det sista på mitt arbete. Idag ska det in igen för sista gången, vilket firas med After Work ikväll med delar av klassen. Vi jobbar på samhörigheten och var så nöjda med våra seminarieledare som tagit så väl hand om oss den här första delkursen så de fick varsin flaska vin i onsdags som var sista gången vi hade dem. Men nu ska jag vara flitig! Wish me luck!

Olla inte liket!

Dömd till livstids fängelse för ollande till annans död.

Eller? Tänk vad man kan höra ibland.
Brottsliga ord.

Ögonkontakt med CSI.

Inser precis varför det finns så många Horatio-klipp från CSI där han slänger av en one-liner med att böja upp huvudet och sätta på sig solglasögon. I alla fall en del av det hela. Killen har ju grova sociala problem och stora svårigheter med att titta folk i ögonen när han pratar med dem. För att göra det så lite som möjligt så tittar han ner och undviker ögonkontakt fram till slutet av det han har att säga. Han är inte cool, han är socialt handikappad. Varför har jag inte insett det förut?

Visserligen är det i Miami, men han överanvänder verkligen sina solglasögon. De bidrar dock också till att undvika ögonkontakt. Till råga på allt vänder han ofta om och går efter han sagt något, så att den han pratar med inte får en chans att svara. Jag skulle bli superirriterad på den här snubben. Man kan ju inte gå mitt i en konversation!Mamma satsar på datanörd.

Min mamma är ganska söt ändå. Nu har hon börjat lära sig hur man gör smileysar. Vi pratar ibland på MSN, även om chathistoriken vissa bitar består av massa "hej!" från hennes sida för att jag inte är där när hon skriver, eller offline, eller inte hinner svara eftersom hon tröttnar på att vänta nån minut senare och går och lägger sig.

För en tid sedan gjorde hon sin första smiley. Idag kom den andra och när jag kommenterade det kom även den tredje. Jag tänkte därför önska godnatt med en speciell smiley, en utöver standard, men antingen är det spärrat eller så är det för gammal MSN-version hon har, så hon såg inte bilden, bara mitt kommando jag skrev för att få fram den.

Elisabet säger (21:24):
vadå kudde?


Jag förklarade och det var då det sötaste kom precis innan hon försvann, inklusive den fjärde smileyn:

Elisabet säger (21:25):
jaha ibland frågar dom om jag vill installera kanske ska jag det då så jag kan förstå mina barn! :-)
Elisabet säger (21:26):
kudde på dig själv!


Ja, hon är lite söt ibland. För bara några år sedan körde hon fortfarande en ganska långsam pekfingervals över tangenterna. Det är nog fortfarande en pekfingervals skulle jag tro, men det går i alla fall snabbare nu. Pappa har jobbat med datorer hela sitt liv och har spridit datorer omkring sig till familjen. Mamma hade ingen egen men nappade på ett erbjudande om laptop via jobbet. Det har gjort underverk för henne. Hon skapade sig sitt eget intresse och mailar sina vänner framförallt. Övning ger färdighet.

Nu börjar jag känna mig som om jag säljer en produkt på TV-shop, så jag avrundar. Det var eventuellt när jag var i Österrike som hon skaffade MSN så vi skulle kunna prata med varandra. Övriga kontakter är mina bröder, min kusin och min pappa. Ni förstår ju vilken datanörd hon är. Eller är på väg att bli kanske?

Anna || Krya på mig säger (21:17):
en till smiley! :-O
Anna || Krya på mig säger (21:17):
du kommer bli värsta datanörden till slut.
Elisabet säger (21:18):
jag jobbar på det! :-)

Coolhetsfaktorn.

Jag är inte helt tillfreds bland coola människor. I vissa sammanhang kan jag vara ganska stark. Det finns nog vissa som inte tror på min blyghet, men visst finns den där. Som för de flesta andra också, absolut.

Ju äldre jag blir desto mindre problem blir det, men frågan är om det är för att jag därigenom blir äldre än andra också. Kanske är det så med jämnåriga att jag känner mig oerfaren. Jag är lite naiv och inser inte alltid vad jag har varit med om. Om någon är mycket yngre är det lättare att inse att jag antagligen ligger lite före? Det är inte alltid det funkar med åldern, i vissa sammanhang rycks man liksom tillbaka till den osäkra tiden som ung.

Självförtroende växer med åldern, det är ju redan bättre. Jag kommer dock aldrig lida av för högt självförtroende som vissa. Fast i de fallen är det väl sällan personerna i sig som lider av det, utan andra som klagar.

Lustigt också hur ens uppfattning om vissa kan ändras så. Vissa döljer sin egentligen ganska tråkiga inställning bakom en trevlig mask, men när man lär känna dem bättre inser man mer hur de egentligen är. Man är helt enkelt inte kompatibel med alla.

Det är därför man kan välja att sätta sig själv vid ett bord i personalrummet eller en bit ifrån någon på spårvagnen. Egentligen är det inget problem, om det inte vore för att det känns lite spänt. Man kan inte vara kompatibel med alla, men visst vore det trevligt.

Jag tror inte att folk är intresserade av det jag har att säga, och det finns de som verkligen inte är det heller, men om man tror mer själv på vad man säger så blir det mer intressant. Det är i alla fall en del i varför jag tycker om bloggar. Man skriver det man vill och folk får välja att läsa så mycket eller lite de vill.

Mjölkens öde.

Jag förstår inte riktigt. Att kunder ångrar sig med en vara är inte så svårt att förstå. Jag kan till och med till viss del förstå att man ställer ifrån sig det på därför icke avsedd plats. Men i vissa fall har jag svårt att förstå ändå. Mjölken ska inte stå bland brödet. Hur går tankarna där? "Han var nog lite mobbad av de andra mjölkarna därborta, men här bland brödet hittar han nog nya kamrater att leka med!" Nä. Vissa förstår nog inte ens att de gör fel. Somliga förstår, och har mage att skämmas för det de gör, men gör det ändå. Lääängst in bakom nånting annat stoppar de det de inte vill ha längre. Syns det inte så finns det inte. Det kan man ju tro. När man är tre år gammal.

Det de flesta antagligen inte vet är att det räknas som snatteri när man på dylikt sätt låter varor gå till svinn. Bättre att satsa på att stärka mjölkens identitet så han vågar leka med de andra små mjölkarna. Och stångas han med.

Vissa förstår och försöker, men det handlar inte bara om att ställa det kallt. Om mjölken försöker gå i ide i frysen blir den alldeles för stel för att komma ut och leka efteråt. Om man ångrar sig och inte orkar ställa tillbaka varan där den ska är det bättre att ge den till någon i personalen så det får en chans att överleva. Runt kassorna framförallt hittar man massor med saker. Är det så läskigt att ta kontakt att man inte ens en halvmeter från kassapersonalen kan klämma ur sig ett "jag ångrade mig på den här". Javisst, jag kan ta den. Ibland berömmer jag kunderna för att de säger till. Ibland får man vara lite övertydlig och behandla kunderna lite som barn.

Överkonsumtion är ett problem,
men vissa saker blir inte ens köpta innan de går till spillo.


För övrigt har jag några nya inköpslistor jag tänkte lägga ut nån gång sen, men hittar inte längre så mycket som är värt att dela med sig av, mycket för att jag inte längre jobbar så mycket.

Think.

So true. Värt att tänka på.

http://www.youtube.com/watch?v=7ZscS775ek8

Children see. Children do.
Kom ihåg det, och var förebilder istället.
Säg ifrån när något är fel.

Själv klagade jag på några barn som slängde snöbollar på huset tidigare idag. Hade nog inte så mycket resultat, men annars hade jag bara suttit och varit irriterad i det tysta. Värt att tänka efter på vem man vill vara och vilka avtryck man vill lämna efter sig. Tycker det är tragiskt att det t.ex. finns så mycket mobbing och att rökning går så långt ner i åldrarna. Jag har aldrig rökt, så jag förstår inte tjusningen, men jag vet en sak: Om man aldrig börjar så slipper man sluta.

Jag imploderar.

Jag ska sova nu. Om ett tag. Ska bara...

Det är bra, för då kan jag spraya min näsa så den går att andas genom igen. Vill inte använda nässpray för ofta så jag blir beroende av det igen. En tjej i kören och hennes kille har precis slutat efter att ha varit beroende i sex år tror jag det var. För tillfället lider jag dock av vacuum och varje gång jag sväljer känns det som om mitt huvud ska implodera. Inte särskilt mysigt alls faktiskt. Nä.

Skrev ett kärleksbrev till min näsa i höstas när den strejkade.
Jag vill upprepa mig: Kom tillbaka, jag saknar dig.

Shit happens.

 • Taoism: Shit happens
 • Confucionism: Confucius says: 'Shit happens'
 • Buddhism: If shit happens, it isn't really shit
 • Zen: What is the sound of shit happening?
 • Hinduism: This shit has happened before
 • Islam: If shit happens, it is the will of Allah
 • Protestantism:Let the shit happen to someone else
 • Catholicism: If shit happens, you deserve it
 • Judaism: Why does shit always happen to us?
 • Sufism: The wise man never notices shit happening
 • Christian Science: If shit happens, pretend it doesn't really exist
 • Solipsism: Shit happens because I wish it
 • Mysticism:Just experience shit happening
 • Asceticism: If shit happens, renounce it
 • Agnosticism: Nobody knows why shit happens
 • Gnosticism: I know why shit happens but won't tell you
 • Atheism: Shit just happens and that's all there is to it
 • Cartesianism: Shit happens to me, therefore I exist
 • Platonism: There is ideal shit happening somewhere
 • Stoicism: I don't care if shit happens
 • Epicureanism: Let's party while shit doesn't happen
 • Cynicism: Of course shit happens
 • Occultism: Shit materializes from other planes of existence
 • Terrorism: Shit will happen unless you do as I say
 • Pollyanism: It's sonice that shit happens!
 • Puritanism: Shit can happen all day as long as you don?t call it that
 • Behaviorism: You are conditioned to having shit happen
 • Freudianism: If shit happens, it's your mother's fault
 • Parapsychology: Shit happens without material causes
 • Surrealism: Purple shit happens near melting clocks
 • Cubism: If shit happens, you won't recognize it
 • Cultural relativism: Shit happens everywhere differently
 • Optimism: If shit happens, we'll find a way to use it
 • Pessimism: If shit happens, there won't be enough for everybody
 • Tabloid Sensationalism: Green shit from Mars happens to Elvis clone
 • Biblical Creationism: Shit happens because God created it
 • Secular Humanism: Shit happens because it evolved from primitive shit
 • Scientific Reductionism: If shit happens, find out what kind exactly
 • Scientific Obscurantism: Amorphous excrement does occur in given cases
 • Bureaucracy: I don't care if shit happens as long as you fill out the forms
 • Feminism: Women demand to have shit happen
 • Ecology: If organic shit happens, it's OK
 • Capitalism: Let's profit from shit happening
 • Socialism: If shit happens, let's distribute it equally
 • Patriotism: Our shit is better than your shit
 • Conservatism: They don't make even shit happen like they used to
 • Liberalism: Shit shouldn't happen tomorrow
 • Classical Physics: Shit does not 'happen', it just moves around
 • Quantum Physics #1: Shit happens but you can't say both where and when
 • Quantum Physics #2: Shit happens in discrete quanta called shitons
 • Holistic Physics: If shit happens, it happens everywhere at once
 • Microcomputing: If shit happens, we'll fix it in the next version
 • Applied Mathematics: The probabity of shit happening approaches unity
 • Engineering: When shit happens, paint over
 • Medicine: If shit happens, take two Aspirins and call me in the morning
 • Economics: Shit happens because there's a geat demand for it
 • Politics: If shit happens, make a deal with it
 • Diplomacy: Let's pretend shit doesn't happen

Våffeldag med glass.

image104

Stoppade precis i mig lite våfflor, det är ju ändå våffeldagen idag. Gôtt är det!

Är inte så bra på att äta glass i vanliga fall, och vet inte om jag har testat våfflor och glass ihop tidigare. Idag fick jag dock för mig att testa. Jag gillar den här krämiga glassen. Det är gott om sylt och glassen är inte för vaniljig. Det känns som en kvalitetsglass och jag tycker om att det inte är för stort paket, då blir den kvar i frysen så länge och tar plats med tanke på att jag inte äter glass så mycket. Det är något nostalgiskt med den här formen också, fast jag minns att jag tyckte det var för lite sylt på den tiden.

Jag kan rekommendera både våfflor samt GB Gräddglass med jordgubbssylt. Mums!
Se till att ni äter lite våfflor idag! Kanske med glass till? Det är gott!

image105

Krya på mig.

Det kan hända att jag var inbillningsfrisk nu igen, men jag tror faktiskt att jag var frisk. Ganska så frisk i alla fall. Kanske har sjukdomen jag fick här i Göteborg vandrat uppåt och muterat längs vägen så att mina antikroppar inte kunde hantera stockholms- eller luleåvarianten. Jag hoppas det går över smärtfritt, har inte riktigt tid att vara sjuk nu. Fast å andra sidan, när har man det egentligen? Imorgon kommer min basgrupp hit för att göra färdigt det sista på redovisningen vi ska ha på onsdag, samt öva. Jag kan inte vara sjuk på onsdag, det är min dator vi ska använda till powerpoint-presentationen.

Fast om jag nu skulle bli sjuk igen vore det bra om jag hade kurslitteraturen till nästa kurs som börjar på måndag. När jag nu inte riktigt längre kan inbilla mig att jag är frisk kanske jag istället ska satsa på att inbilla mig att man kan få nåt ryck ibland och plugga lite för att lusten faller på. Jo. Lycka till. Och krya på mig. Den här förkylningen/influensan jag precis återhämtat mig från var värre än på riktigt länge. Det får räcka nu tycker jag. Därför ska jag nu sova några timmar och försöka kurera mig. Som sagt, lycka till. Och krya på mig.

Stolt syster.

image103

Jo, lite stolt är jag ändå, trots att han lärt sig själv och inte av mig. Men han är duktig min bror. Farmor har en tavla av honom och det var något hon hade uppfattat ordentligt, hon frågade ofta efter "konstnären". Tycker han gör skogar särskilt bra, även om det sällan blir bara en skog. Nästan alltid dyker det upp något lite mer övernaturligt också. Han har nu ett jobb som gör att han inte gör så mycket egna bilder längre. Jobbar visst på Europa Universalis just nu eller vad det dataspelet hette nu igen. Tror också att han gjort väldigt många skogar och tröttnat på det, det tar tid att göra alla detaljer, så när det kommer fler bilder blir det nog på något annat än skog.

Nya ord.

Tänkte jag skulle dela med mig av två nya ord jag lärt mig på min resa.

Pyttemjuk och samedator.

Kan ni tolka dem? Microsoft och laptop.

En vit vår.

En bild säger mer än tusen ord. Men bilder och ord tillsammans? Vansinne. De rör på sig också!En vit och skräpig vår. Gulligt.
Det här var igår, idag är det ännu mer snö.

Säger upp mig som vuxen.

Visst blir man lite frestad ibland. Vet inte hur vuxen jag känner mig eller kommer bli dock. Funderade på att göra om den till min egen text, till exempel tycker jag inte om choklad och har varken bil eller körkort och tentaplugg skulle jag gärna vara utan, men nöjer mig med att återge det exakt som orginalet, en gammal goding.


Härmed säger jag upp mig som vuxen.


Jag har bestämt mig för att jag bara vill ta det ansvar som passar en åttaåring.

Jag vill gå på McDonald's och tro att det är en trestjärnig restaurant.

Jag vill tycka att M&M är bättre än pengar, eftersom man kan äta dem.

Jag vill springa barfota i mjukt gräs, smutsa ner byxorna, ligga under ett stort träd och ha en saftkiosk tillsammans med mina vänner en varm sommardag.

Jag vill ha regnställ och gummistövlar och få plaska i pölarna.

Jag vill tillbaka till den tid då livet var enkelt. När allt jag kunde något om var färger, multiplikationstabellen och barnsånger.

Och ingenting bekymrade mig, för allt jag visste att jag inte visste, brydde jag mig inte om. Allt jag visste var att vara lycklig för att jag inte kände till de bekymmer jag skulle bekymra mig för.

Jag vill tro att världen är rättvis och att alla är ärliga och snälla.

Jag vill tro att allt är möjligt. Jag vill ha möjligheten att bli överväldigad av de små sakerna och händelserna igen. Jag vill leva enkelt igen.

Jag vill inte att min dag skall bestå av datatrassel, berg av pappersarbete och dåliga nyheter.

Jag vill inte tänka på att få lönen att räcka en helmånad, jag vill slippa räkningar och skvaller.

Jag vill tro på betydelsen av en kram, ett vänligt ord, sann rättvisa, fred, drömmar, och jag vill göra änglar i snön igen.

Så här är mina kreditkort, mina bilnycklar, mina räkningar och min pensionsförsäkring. Härmed drar jag mig officiellt tillbaka som vuxen!

Vill du diskutera detta får du fånga mig först - Kull!

Vi ses i sandlådan. Om jag får leka med dina grejer får du leka med mina...

Tredje gången gillt?

Comhem vill verkligen ha kvar mig som kund. De ringde idag för tredje gången för att fråga varför jag inte är kund hos dem längre. Han som ringde idag borde antagligen pyssla med något annat än kundtjänst, han lät otroligt oengagerad. Det hördes lång väg att han frågade för att han var tvungen, men inte brydde sig så mycket om svaret.

- Vi undrar varför du inte är kund längre och så...
- Men alltså, det är tredje gången ni ringer och frågar det, sparar ni inte någonstans det jag svarar?


Han skulle fixa det. Förklarade igen att jag har BBB och därför gratis telefoni och är nöjd med kanalerna jag redan har i fastigheten. Får se om de klarar sig utan mig nu.

Elva.

Idag är fjärde dagen i rad som jag haft exakt elva besökare. Till och med trots min frånvaro. Kanske hinner dyka upp några fler innan dagen är slut, men det ser intressant ut. Är det samma elva personer varje dag? Antagligen inte. Ibland ägnar jag en tanke åt vilka som är här och läser, det är bara några jag vet vilka det är, även om jag antagligen känner de flesta på något sätt. Det antar jag i alla fall.

Känner du mig?

Inatt har jag båtluffat.

Drömmen jag precis vaknade från var väldigt detaljerad och kändes lång.

Jag och mina bröder skulle båtluffa i skärgården. Vi hade en roddbåt och det saknades en stor planka i mitten där man skulle sitta och ro med årorna. Mamma hjälpte oss få tag i en planka som passade. Vi hade inget sjökort så vi började på någon stor ö där Hotel Onyx fanns. Vi frågade lite om vägen, det var tre i personalen där men de var precis på väg, vilket en kvinna påpekade, hon ville mest bli av med oss. En annan kvinna var väldigt trevlig och hjälpte oss med sjökort och sa att vi fick ta mat i kylen och äta om vi ville. Pratade med oss ett tag, trots den andra kvinnans stress i bakgrunden. Vi åt men diskade inte, sköljde dock av de grejer vi använt. Öppettiderna för hotellet var 12-20 vissa dagar och bara en timme några dagar mellan 19-20.

Vi hade tält
men visste inte om vi skulle använda det eller sova på hotellet eftersom det var ganska kallt. Ändå funderade vi på att bada. Jag tog av mig kläderna, men sen kom det folk, så jag tog en handduk runt mig. Kände mig smutsig i håret så funderade på att bada även om det var kallt. Hade mens också, typiskt när man skulle ut och göra något sånt här, blir mycket krångligare då. Dålig timing.

Klättrade ner för en lite lerig och brant jordkant för att komma ner till vattenbrynet. Funderade på om jag skulle ta mig ner i vattnet. Jag fick sällskap av ganska många, några var på bryggan ovanför och en tjej var bredvid mig. Jag hittade flera pass under bryggan (som mer såg ut som flätat korgmaterial) och tittade på dem av nyfikenhet. Vissa var ryska och något pass hade jättemånga bilder i sig, nästan som ett fotoalbum. När jag la tillbaka passen la jag dem längre bort från kanten så att inte han som stod ovanför skulle få för sig att ta dem. Jag vet inte var E tog vägen, men när jag kikade in i ett rum, där vi hade några saker, för att hämta något, hade J redan gått och lagt sig.


Vet inte riktigt hur jag ska tolka det hela. Jag flög hem med mina bröder nyss. Hade tänkt duscha igår men glömde schampot i Luleå, så jag känner mig lite smutsig i håret på riktigt. Ska duscha nu. Hotel Onyx måste jag ha sett någonstans på vägen, det namnet. Jag undrar ibland hur lång en sån här dröm kan vara, den känns lång, men det hela kanske var över jättesnabbt. Ibland vore det intressant med ett drömlexikon.

Från dop till begravning.

Från dop till begravning på fyra dagar. Det är verkligen att gå från olika extremer.

Jag insåg inte innan hur få vi skulle vara. Fem från min familj, tre från min fasters, farmor och en assistent, två kusiner till pappa och faster, samt en systerdotter till farfar. That's it. Tretton stycken. Hur många som var på morfars begravning 1999 minns jag inte, men det var fler. På Kajsas var det 130 stycken. Det är mina enda tidigare erfarenheter. Jag var förberedd på sorg, men blev lite förskräckt när jag insåg att vi var så få. Då blir man inte lika anonym i sin sorg.

Begravningsbyrån suckade när de hörde namnet på prästen och frågade om vi inte ville byta. Så här i efterhand så hade det nog varit klokt. Det började med att han var försenad. Pappa och faster hade satsat mycket på ett möte med prästen innan och förklarat att farmor är dement och hör dåligt, samt att det skulle vara på hennes villkor. I en timme träffades de och pratade om farfar. Ändå verkar det inte ha varit mycket som fastnade.

Orgeln började spela först och då var det sorgligt. Sedan kom jag av mig lite i min sorg när jag störde mig på prästen. Han pratade ganska mycket, men det kändes inte riktigt relevant. Han hade mikrofon men pratade ändå såpass lågt att farmor inte hörde någonting, så hon pratade själv och började gång på gång sjunga framförallt "han har öppnat pärleporten". Han låtsades som om han inte hörde henne. Farmor började be en bön, han började på en annan bön, istället för att hänga på. Ibland behöver man vara lite flexibel.

Det var svårt att komma dit och träffa farmor igen. Första gången var just på begravningen. Hon är gammal och förvirrad och även om man ler åt saker hon säger är det svårt. Hon har förändrats lite positivt också, unnar sig själv mer saker, har till och med bett faster köpa läppstift till henne. Vad hon frågar mycket nu är t.ex.:

- Har du gift dig?
- Har du barn?
- Har du försökt skaffa barn?

Tydligen påpekar hon även ofta "Vad vacker du är" till många, även främlingar och kvinnor med slöjor. Hon pratar en del om farfar nu, särskilt i samband med begravningen. Hur de dansat wienervals och hur lång han var så de fick kapa benen på honom flera gånger. Mitt i allt på begravningen kunde man inte låta bli att le åt vad hon sa. Samtidigt fick framförallt min faster svårt att fokusera på ett avsked, hon fick lägga sin fokus på farmor.

Begravningsceremonin blev försenad pga prästen. Färdtjänsten som skulle hämta farmor var försenade. Kaffe och te var beställt efteråt på servicehemmet men det hade de glömt bort. Tårta och smörgåstårta var beställt från ett konditori men det kom också senare än tänkt. Det var mycket som hade kunnat gå bättre.

Jag kunde inte sörja så mycket som jag trodde jag skulle göra. Jag vet inte om jag sörjt tillräckligt, men det märks nog till slut. Trots allt har det varit trevligt att träffa lite släkt, särskilt min kusin. Fast både hon och min bror blev riktigt sjuka och hade feber när de åkte hem. Det var knappt någon som var helt frisk.

Grattis.

Idag, 22 mars, föds statistiskt sett flest på hela året läste jag i Aftonbladet idag. Har lagt märke till redan innan att det är väldigt många som verkar fylla år i dagarna. För nio månader sedan var det sommar och midsommar. Sol, värme, bad, mindre kläder... och uppenbarligen kärlek som spirar i luften.

Grattis alla födelsedagsbarn!

End of the world.

But I'm le tired.
Well zen have a nap.... zen fire ze missiles!


Om ni inte har sett "End of the world" så är det dags nu.But I am le tired!
Återigen räcker inte tiden riktigt till. Till viss del mitt eget val eftersom jag jobbat ikväll. Fick lönespec för det jag jobbat i februari. Jag får fantastiska 1848 kronor. Det blir lite löjliga lönespecar när man går från att jobba i princip heltid till att bara göra det någon gång ibland. 13,07 timmar i februari hann jag med. Fantastiskt. Om jag lyckas tyda det byråkratiska språket ska jag söka bostadsbidrag. Känns som jag behöver alla pengar jag kan få just nu. Men jag vill verkligen inte ta lån, eftersmaken är så sur.

Men det är inte därför du är här. Nä. Och inte ska vi sjunga hockeyfrilla, dricka rengöringsmedel eller klippa oss i tungan heller. Nej.

Imorgon är det opponering på de arbeten vi har skrivit nu. Därför sitter jag just nu och försöker komma på vad jag ska kommentera M's arbete med. Det är jättesvårt. Vad tycker jag ska utvecklas, vad tycker jag är bra, vad förstår jag inte? Svårt. Mycket lättare att kommentera stavfel. Dock en jättebra övning säkert. Särskilt om jag hade haft mer tid. I övrigt ska jag roa mig med att packa. Jag vill sova, och har velat göra det i minst en timme nu, men det dröjer nog ett tag till. Om tolv timmar lyfter planet mot Luleå, så jag måste ta med mig mitt bagage till skolan och åka direkt. Kanske inte ens hinner vara med hela tiden. Vi börjar 9.30 och jag behöver nog åka 10.35. Anteckna gärna, så ni slipper fundera senare.

Jag ska sluta. Ska komma på vad jag ska säga om M's arbete, helst läsa igenom mitt eget igen och vara beredd på att motivera hur jag tänkt och försvara mitt arbete. Svårt, särskilt när man inte är helt nöjd själv redan från början. Jag måste packa och jag måste sova. Jag vill sova. Jag är trött. I'm le tired.

Jag är tillbaka i Göteborg på lördag kväll. Tills dess önskar jag er nu en glad påsk!

Alaska can come too.

Alla dör på slutet?

Tittar på Romeo och Julia på trean, bara för det var så länge sedan sist. Många år sedan. Den är lite mysig och spännande gjord. Men det är intressant ändå hur vissa kan bli så uppslukade av filmen och vägra tro på att Romeo ska dö. "Nej, han kan ju inte dö!" Eh, jo, annars vore det inte Romeo och Julia. Hur känd hade historien blivit om de levde lyckliga i alla sina dagar? Likadant med Titanic när vissa på fullt allvar inte tror på att båten ska sjunka. Små vänner, så naivt ni lever.

Dock är det väl ett tecken på att filmskaparna har lyckats, när man lyckas bortse från det oundvikliga slutet.

About me now.

1. Tre namn jag lyssnar till:
Anna, Annchen, Näktergalning

2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Empati.

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Velighet och bristen på självdisciplin.

4. Detta är jag rädd för:
Det finns säkert något, men jag kommer inte på nåt just nu. Är inte så lättskrämd av mig.

5. Tre saker jag vill ha varje dag:
Sovmorgon, kramar, slapparfrukost

6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
Göra kullerbytta, döda kladdiga insekter eller fisk osv, välja en favoritfilm/bok

7. Detta tycker jag om att göra:
Sjunga, gå ut och dansa, se på film, kramas, läsa böcker osv.

8. Detta vill jag göra just nu:
Slappa på en solig strand med vågskvalp

9. Bästa känslan:
Att tycka om och bli omtyckt.

10. Värsta känslan:
Osäkerhet. Och tentaångest.

11. Egenskaper jag gärna vill att min partner har:
Humor, omtanke/empati

12. Är jag kär just nu?
Hur vet man?

13. Jag vill gifta mig:
Antagligen, men det faller sig väl naturligt. Spelar inte så stor roll.

14. Följande saker vill jag göra innan jag dör:
Resa runt och se mer av världen, skaffa barn, ...

15. Min käraste ägodel:
Hm. Svårt. Min säng eller dator kanske, det är iaf de som får mest tid.

16. Något jag vill ha i present:
DKNY Green Apple. Tänkte på något mer förut, men det minns jag inte nu. Är ganska dålig på att önska mig saker. Jo! Nånting att ha räkningar i så jag inte glömmer bort att betala dem.

17. Detta har jag på mig just nu:
Lite finare än vanligt eftersom jag sjöng på dop med kören tidigare idag. Kort jeansklänning, turkos långärmad tröja under och mörkblå strumpbyxor.

18. Favoritkläder:
Såna som passar. ;-) Har återupptäckt jeans efter flera års frånvaro. Annars har jag oftast ett linne och en tunn långärmad tröja, oftast enfärgad. Trivs väldigt bra i mina pyjamasbyxor som är mörkblå i velour.

19. Favoritdjur:
Gosiga saker, som helst inte framkallar allergi också. Alltså går katt bort. Kan nog tänka mig en hund i framtiden om det går ihop. Eller kanske en papegoja.

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
R'n'b, pop, rock.

21. Favoritlåt just nu:
Det varierar hela tiden, just för stunden är det nog Kerli - Love is dead, men imorgon kan det vara en helt annan :-)

22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan:
Praktik var kul, men att skriva arbete om det nu är mindre kul.
Fast generellt annars så kan man väl säga musik som roligast. Eller tyska kanske. Och antagligen matte som tråkigast.

23. Stjärntecken:
Skytt. Pang! Ska vi leka krig?

24. En bok jag älskar:
Gillar att läsa. Sagan om Isfolket och David Eddings böcker t.ex. Eller Stephen King och Dean R. Koontz. Eller Liftarens guide till galaxen. En bok? En? Nä jag har aldrig varit bra på att välja sånt.

25. En film jag älskar:
Som sagt, det här med att välja... Matrix, Sagan om Ringen, Save the last dance, osv. Tittar på det mesta som inte är action, fast ibland det med.

26. Tv-program jag gillar:
Har svårt att lyckas följa, men kan titta på det mesta för att fördriva tiden. Vänner, Förhäxad, Heroes.

27. Favoritdoft:
Doften av solkysst sommarhud.

28. Detta äter jag gärna:
Det mamma oftast tvingas grilla på sommaren: Tunna skivor fläskkarré marinerade i saffran, citron och olja, grillade och stoppade i pitabröd med vitlökssås och sallad.

29. Dricker helst:
Apelsinsaft.

30. Favoritgodis:
Chips.

31. Hit vill jag gärna åka på semester:
Vill åka till massor med ställen, typ hela världen, men just nu lockar sol och värme. Typ varsomhelst. Nån som vill följa med?

32. Färg på mina ögon:
Brun-gröna.

33. Min längd:
I passet står det 172cm, men det är mest när jag sträcker på mig ordentligt, vilket jag sällan gör förutom när jag blir mätt. Så jag är allt ifrån 169-172cm.

34. Jag tror på:
Sommaren.

35. Jag spelar:
Ultrablock. Annars gärna sällskapsspel.

36. Person jag beundrar:
En som vet vad den vill och står för det, samtidigt som den är ödmjuk och delar med sig av sin kunskap.

37. Så här bor jag:
I en säng med massa kuddar. Ibland är jag även i resten av lägenheten på 37 kvadrat, men balkongen blir nog inte så välbesökt förrän till sommaren.

38. ??
Absolut, särskilt på tisdagar. I ena lilltån. Den vänstra.

39. Det här tänder mig:
Mjukhet och ömhet, försiktiga kyssar och smekningar samt att få känna sig omtyckt och begärd.

40. Det här gör mig avtänd:
Rutin och brist på engagemang.

Färdig?

Jag vet inte om jag vågar hoppas. Ändå vet jag inte riktigt vad jag ska skriva nu. Det finns en viss risk för att jag är färdig. Äntligen! Vem kunde tro att man kunde se fram emot en måndag så här mycket? Känns nästan konstigt att eventuellt ha brutit en trend och inte vara färdig mitt i natten. Till och med fast jag tog en paus och var iväg och sjöng på ett dop idag.

Barnen grät såklart. Det var två som döptes. Den ena familjen kändes normal, den andra kändes ung och lyssnade nog inte alls på vad prästen sa utan satt och pratade och skämtade med varandra istället. Det är inte varje dag ett dop föräras med en kör. Jag har nog inte varit på dop sedan min kusin döptes 1996.

På torsdag är farfars begravning. Jag kommer gråta. Begravningar är ändå ett av få tillfällen där det är socialt accepterat att gråta, det kan vara skönt på ett sätt. Just nu känns det fortfarande avlägset. Jag vet dock inte varför jag inte har berättat för mina föräldrar att jag har varit ledsen. Vi pratar inte om sådant antar jag. Det kommer märkas ändå på torsdag. Kanske kommer pappa också gråta, det kommer nog kännas konstigt.

Men, en sak i taget. Därför ska jag nu fira slutet på arbetet med att äta.


Om lycka.

Om var och en av oss skulle vara lika lycklig som alla  andra och om var och en av oss var lika lycklig hela tiden, skulle lycka inte finnas. Vi skulle inte kunna urskilja det,  det skulle sammanfalla med "att finnas till".

Carlgren, I. & Marton, F. (2001, s 134) Lärare av imorgon.

Balkongkärlek och påskmust.

Jag tycker om min balkong. Trots att den är fylld med kartonger, plast, duvbajs, fimpar från grannen och ofta även röklukt. Var skulle jag annars få lite uppfriskande kall luft mot min pyjamasprydda kropp mitt i natten? Kort och intensivt. Wham, bam, thank you mam. Annars får påskmust också göra ett försök att väcka mina hjärnceller till liv igen. På något sätt anar jag ändå slutet på det hela. Måndag hägrar i fjärran och det kommer närmre! Vem kunde tro att man kan längta efter måndag. Då kommer det vara över. På ett eller annat sätt. Även om jag inte är nöjd med slutresultatet då så finns det tid att korrigera efter opponeringen på onsdag.

Men sluta skriv nu, Anna! Det är ingen som vill läsa det här, du bara försöker undvika att plugga!

Crap. I'm busted.
Utanför snurrar fortfarande jorden,
och fulla pojkar skränar och välter en kundvagn.
Back to business.

Åtskild underhållning.

Somliga roar sig med att titta på schlager och skriva skolarbete. Andra roar sig med att ringa till sin syster på högtalarfunktion och med mycket skratt i bakgrunden fråga om vi ska fira jul hos honom nästa år. "Jag kan laga mat, vadå, potatis och prinskorv?" Frågan är hur full han är, hur många som lyssnade och vilket slags drickspel detta var ett straff i. Men, jag får väl läsa om det på hans blogg imorgon. Vi hörs i september eller november, Emil.

Schlager och damm.

Det här är inte rättvist. Till och med när mamma har varit här och tagit bort damm så kommer det tillbaka. Jag tror det är en personlig konspiration. Frågan är om det är någon idé att försöka?

Och så schlager. Ja, precis som alla andra tänkte jag skriva om schlagerfestivalen. Det blir så när man inte har pluggat tillräckligt för att tillåta sig själv att gå ut och vistas bland vanliga människor. Har inte tittat så mycket som jag brukar. Har jag inget annat för mig tycker jag det är kul att titta. I år har jag dock haft en hel del annat för mig. Ikväll roar jag mig med att blogga om det hela istället för att kommentera till medtittare. Mina dammråttor har nämligen inte lärt sig prata. Än.

Charlotte Perrelli. Favorit att vinna. Jag hade inte hört den innan ikväll. Jaha? Var det allt? Varför skulle den vara så bra? Vissa bitar är bra, andra är tråkiga. Det kanske är en sådan låt som växer, men en schlager har inte råd med sånt. Hero. Bra i snabbreprisen, men som hel låt? Jag är tveksam.

Sibel, jag höll på att glömma henne. Fin låt, söt tjej, men om en ballad ska vinna är nog Sannas låt bättre. Sibel får i all fall uppleva sin dröm med ballad på scen i lång klänning med släp. Sött. That is where I'll go.

Både Ronnedahl och Bengtzing har lyssnat lite för mycket på Mika. Särskilt Linda. Tycker det alltid ska pratas om att låtar har blivit plagierade, varför har jag inte hört något nu? Det kan förvisso ha något att göra med att jag inte läser eller tittar på nyheter. Eller? Dock gillar jag nog både Just a minute och Hur svårt kan det va? Men hennes bröst håller på att ramla ut, kan någon hjälpa henne?

Christer Sjögren, nej tack. Ett smörande utan dess like. Det är pinsamt. Finns det ens någon melodi eller verser? Läste att han nästan blev diskad pga skivbolagsbyte som gjorde att han kanske inte skulle få framträda. Nu får det gamla skivbolaget intäkterna från I love Europe som är med på en greatest hits-skiva som ska släppas som kompensation. Nähä? Berätta mer?

Amy Diamond växer, snart 16 år. Och under intervjun innan hennes bidrag lägger jag märke till att hon har samma dialekt som i kortfilmen "Vad tyst det blev...". Jag gillar hennes låt, den har potential. Thank you. Sån energi och glädje. Märks att hon är ung.

Sanna Nielsens låt gillar jag, fast ballader brukar väl inte ha så stor genomslagskraft i det internationella sammanhanget. Jag såg när hon vann i deltävlingen, lite sött och mänskligt på något sätt att nästan börja gråta. Då kan man inte sjunga, det kunde inte hon heller. Empty room. Att hon haft så lång karriär och ändå tror jag hon är yngre än mig. Sjunga kan hon verkligen i alla fall.

Nordman a.k.a. Ham-ster. Nordman känns 90-tal. Men det har ju blivit en trend att ha med en utböling i schlagern nuförtiden. Det vore intressant att höra låten översatt till engelska dock. Nordman på engelska. I lågornas sken. Att slå ut Carola i duell måste vara vinst nog.

Frida och han från djungelboken? Ursäkta? Headline. Är det gul-och-blå-Frida? Gladpop på skånska. Med hiphop. Intressant. Den är mycket bättre än jag trodde. Känns som det kommer bli en partydänga. Upp o hoppa. Märks att hon inte förväntade sig att gå vidare.

BWO. Snygg-Martin, eller vad är det han heter? Skägg-Bard verkar vilja bli en liten skolpojke igen. Vad har de på sig egentligen? Jag kan inte ta deras låt seriöst. Annars hade den nog varit helt ok. Förutom den högsta falsettonen. Lay your love on me.


Så vem ska vinna? Charlotte lär väl göra det, även om det vore mer spännande om hon inte gjorde det. Dock inte lika spännande som att se henne utan smink. Min schlagerälskande moster brukar vilja veta vem jag tycker ska vinna. Förvånar mig inte om hon ringer efter programmet. Finns flera helt ok låtar, ingen helt fantastisk. Jag tror att jag tycker att Sanna Nielsens låt är bäst, fast att Amy Diamonds låt bör vinna. Eftersom den inte kommer vinna kan jag lägga till att jag antagligen kommer tycka Charlottes låt är bättre när jag hört den några gånger. Och det lär jag få göra.

Maia Hirasawa (eller nåt åt det hållet) gör en fin version av The Worrying Kind, men att sjunga playback i schlagersammanhang ger automatiskt minuspoäng. Ola Salo har skaffat skägg, han försöker kanske växa upp. Hans medföljande gruppmedlem ser fortfarande ut som David Bowie.

Charlotte ser ut att bryta ihop. Hon lär få öva på sina grimaser, det kommer nog några tolvpoängare till. Jaaaa! Haha, Norrköping ger henne bara 4 poäng. Det var roligt :-) Fortfarande inga poäng till Christer Sjögren heller. I'm happy. Crap, Göteborg bröt nollan. Visserligen bara ett poäng, men jag är ändå besviken. 6 poäng till Charlotte, så jag behöver kanske inte flytta ändå. Men inga poäng alls till Sanna. Nä, det funkar inte riktigt.

Nu är det dags för publikens röster. Det är dags att se om Sverige kan se till att rätt låt vinner. Så brukar ju sällan vara fallet. Det kommer vi nog få reda på genom löpsedlarna imorgon som vanligt.

Nej, helt friskt kan inte Sverige vara som ger Christer poäng, även om det är nästa lägst i antal. Charlotte vann, vilken överraskning. Får lyssna på den nu en andra gång och se om jag tycker något annorlunda. Christer borde ha kommit sist, men nu gjorde Frida det. Frida kommer få revansch i festsammanhang, Christer får det på svensktoppen och bland pensionärerna. Sanna kom tvåa åtminstonde. Men nä, jag gillar inte Charlottes låt. Inte än. Jag tycker inte sången passar ihop med musiken. Det låter falskt.

Jaha, det var den verklighetsflykten. Dags att fortsätta skriva på arbetet.

Kärleksrester.

Frun var trött på att göra allt hushållsarbete där hemma,
så hon och mannen kom överens om att laga middagen varannan dag.
Dagen efter var det mannens tur och då frun kommer hem så finner hon
mannen spritt språngande naken i köket, med ett glas vatten i handen.

Han säger: I kväll står det kärlek och källvatten på menyn. Och så blev det!

Dagen efter kommer mannen hem, han luktar förväntansfullt och ropar ivrigt:
Vad ska vi äta idag, min skatt?
Varpå frun kommer fram, naken, dåligt sminkad och med riktigt risigt hår och säger:
Rester från igår!

Solgalning.

Jo men som sagt, lite sommar vore inte helt fel.
Se bara så glad man kan bli när man är i Kroatien.
image102

Jag minns inte varför vi gjorde så. Antagligen hade vi ingen bra anledning, men vi fick ju både sol och värme och då kan man bli just så glad. Jag måste verkligen börja resa mer. Pratat om resor med flera kompisar, men i slutändan rinner det bara ut i sanden. Tyvärr inte en sådan sand som man kan ligga och sola på och lyssna på vågskvalpet. Har pratat med A i Stockholm om att resa i sommar. Vi får se hur det går. Vill det sig illa så har jag inte råd. Fast det är ju en hel del annat som kan komma i vägen också. Håll tummarna!

Tänkvärt, del 3.

Yesterday is history,
tomorrow is a mystery
and today is a gift.
That's why it's called a present.

Flipper, var är du?

Vi är förbundet för den, som känner sig som en delfin i en människokropp.
Känner du någon som känner så, så meddela gärna att vi finns.
Ha det så bra!

Vänlig hälsning,

Svenska delfin-i-människokropp-förbundetOk, nu har jag gjort detta. Tyckte det gav mig tillräckligt att få veta att detta förbund finns, så jag klickade aldrig på den tillhörande länken eller kopierade in den här. Det kommer ju trots allt från en okänd avsändare till min mail och räknas därför som reklam och spam. Men nu är kunskapen större om dess existens, och det var ju trots allt det de ville få fram.

Välkommen sommaren.

image101

Sommar hela dan.
Ligga gräset och äta banan.
Tänk om jag nu fick,
en sådan picknick.
Men istället för grönbete,
måste jag skriva arbete.
Innan jag får fnatt
säger jag Godnatt.

Två-årigt toalettbesök.

Jag förstår inte. Vissa tar lång tid på sig på toaletten. Vissa tar två år på sig. Hur orkar hon? Aftonbladet skriver bland annat:

Hon vägrade gå därifrån och pojkvännen fick komma och ge henne mat och vatten. [...] Varje dag frågade pojkvännen om hon inte skulle komma ut. Svaret blev varje gång: ?Kanske i morgon?.

Hennes ben hade förtvinat och hennes skinn vuxit fast i toalettsitsen. Förutom att det är uppenbart att hon inte mår bra så förstår jag ändå inte. Ibland är man tvungen att stanna lite längre på toaletten, men jag tycker det är ganska tråkigt. Mina ben brukar dessutom somna. Vad har hon gått igenom som gör att hon trivs så bra på toaletten att hon inte vill lämna den på två år? Och en annan sak jag inte förstår, hur kan hon ha pojkvän? Vad är det för ett slags förhållande? "Puss älskling, jag går och lägger mig nu."   "Ok, jag sover nog här inatt." Borde man inte ramla av?

Ibland undrar man ju.

Kossalism.

 • Alkoholism: Du har två kor, men du ser fyra.
 • Anarki: Du har två kor. Du skiter i dem.
 • Astrologi: Du har två kor. Deras turnummer är 67 och nästa vecka bör de vara försiktiga med att uttrycka sina känslor samt ompröva sin relation till en nära anförvant.
 • Buddhism: Du har två kor. När de dör går de in i nirvana.
 • Byråkrati: Du har två kor. Regeringen tar båda, skjuter den ena och mjölkar den andra samt häller bort mjölken.
 • Egoism: Du har två kor. Du mjölkar dem och dricker upp all mjölk själv.
 • Existensialism: Du har två kor. De är.
 • Facism: Du har två kor. Regeringen tar båda och säljer din mjölk.
 • Fatalism: Du har två kor. Vad som sker med dem, det sker.
 • Hinduism: Korna har dig.
 • Idealism: Du har två kor. Du mjölkar dem och ger sedan bort både kor och mjölk.
 • Illusionism: Fan va' många kor du har.
 • Kapitalism: Du har två kor. Du säljer den ena och köper en tjur.
 • Kommunism: Du har två kor. Regeringen tar båda och ger dig mjölken.
 • Kvantmekanik: Du har ungefär två kor.
 • Liftarens guide till galaxen: Du har två kor. Med en osannolikhetsfaktor av 1 på 1086501 0 förvandlas de till 42 vita möss med varsin handduk.
 • Maoism: Du har två kor. Du mjölkar dem tills det endera kommer smör eller korna kan ordförandens lilla röda.
 • Matematik: Antagande: Du har x kor.
 • Naivism: Att överhuvudtaget ha kor.
 • Narcissism: Du har två kor. Du täcker dem med speglar.
 • Nationalism: Du har två kor. Du slår den ena gul och den andra blå.
 • Naturalism: Du har två kor.
 • Nazism: Du har två kor. Regeringen tar båda och skjuter dig.
 • Nyliberalism: Du har två kor. Du säljer dem och köper mjölk för pengarna.
 • Pacifism: Du har två kor. Du släpper dem fria.
 • Panteism: Du har två kor. De är gud.
 • Psykoanalys: Berätta om dina kor...
 • Skeptisism: Va' fan ska man ha kor för?
 • Socialism: Du har två kor, du ger den ena till din granne.
 • Surrealism: Du har två kor. Du stoppar in dem i en köttkvarn och ut kommer en häst, en korv, en elefant + en jazzskiva.
 • Teologi: I begynnelsen skapade Gud tvenne kor...
 • Terrorism: Du har två kor. Du spränger dem.

Blondinporr att fira.

Den hundrade bilden och det trehundrade inlägget på samma dag. Och det gick mig helt förbi båda gångerna först. Bilden känns bra, är fortfarande fascinerad över mig själv som blondin. Att det senaste inlägget handlade om porr känns kanske inte riktigt lika bra. Och nu kan man dessutom googla på blondinporr och hamna hos mig. Jag vet inte riktigt hur jag ska känna inför detta. Men jag har i alla fall lyckats undvika att plugga ett tag till.


Ok, eftersom jag nu ändå börjat på porr-banan. Lyckades fortsätta i samma riktning med en kompis. Men innan ni får konstiga bilder i huvudet:

Hon berättade om en artikel där någon läkare menar på att könshår måste vara kvar för att det håller fast lukter som hjälper till med orgasmen osv. Tycker inte könsorgan är kända för sin väldoft, men uppenbarligen finns det personer som tycker det luktar/smakar gott. Tja, vad kan man säga: Smaken är som... frambaken. Särad?

Apropå porr-banan så har jag köpt mig ett bananskydd. Det är något av en banandildo.

Vilken stad är snuskigast?

Mina nya leksak är Google Trends. Man kan söka på ord som folk har sökt och få information om det, jag fokuserar mest på varifrån folk söker på det. Jag lär mig att det verkar finnas mycket snuskhumrar i Skövde och Trollhättan till exempel, som ligger i topp både på "porr" och "fitta". Varken Stockholm, Göteborg eller Malmö är med på top tio där, men det betyder förvisso inte att det inte finns snuskhumrar där också.

Postlig konspiration mot kända hårstrån.

Alldeles nyligen var det tredje gången idag jag fick post. Tyvärr även tredje gången för dagen som jag fick nya räkningar. Vad är detta, en postlig konspiration mot fattiga studenter? Varje gång jag får en räkning blir jag nervös att det ska vara en påminnelse. Vet inte riktigt hur jag har lyckats, eller snarare misslyckats, här, men sedan jag flyttade är det några räkningar jag glömt som gett mig påminnelser.

Ignorerar både räkningar, ömma kinder och plugg just genom att testa olika frisyrer, det här var roligt! Kändisar kan väl inte ha samma problem som mig?

image97image98image99image100

Inser att jag nog tycker jag passar som blondin. Läskigt. Har dock inga planer på att färga håret. Kanske slinga lite dock. Har inte heller några planer att könsoperera mig, men det var ändå kul att se mig själv som man.

Min hundrade bild
härpå. Firar detta med att använda som visningsbild på MSN, så får vi se om det är någon som tror att jag har bytt frisyr. :-)

Att heta, fast inte.

När jag satt på bussen för ett tag sedan lyssnade busschauffören på radio, där de pratade om BUP. En mamma berättar om egna erfarenheter med sin dotter i ett kort klipp från en intervju. Därefter förklarar speakern:

        - Det sa alltså Anna, mamma till Frida. Och både de här två heter egentligen något annat.

Att i samma andetag säga vad någon heter samt att de inte heter det, det känns på något sätt ganska onödigt. Men, det är hans luft han slösar med. Jag vet ju också att det råder stark sekretess inom sjukvård och när det gäller barn. Men det här känns faktiskt lite löjligt.

Friskhetstecken.

När jag skulle somna igår funderade jag samtidigt på hur jag kände mig friskare samt om jag har bihåleinflammation. Jag vet inte riktigt hur nyttigt det är att börja dagen med en sån här googling:

Om du fått en kraftig inflammation i käkbenets bihålor kan läkaren vara tvungen att punktera bihålorna genom näsan och skölja ur dem.

Aj.

Jag tror dock inte riktigt på att jag har det än. Hoppas inte det, för det kan vara smärtsamt när man flyger kan jag läsa, och det ska jag göra om en vecka.

Känner mig lite starkare och klarare i huvudet. Jag kan föra en sammanhängande konversation med någon annan - på internet, eftersom min röst fortfarande inte är så mycket att hurra för. Jag kan, med hjälp av papper, se till så att tillräckligt med luftväg är fritt så att jag kan andas genom näsan - underbart! Jag diskade några glas igår. Jag tänker återigen mer på hur jag ser ut, dvs om jag inte borde ta en dusch snart igen.  Jag borstade tänderna och gick och la mig ordentligt igår, istället för att bara "däcka" på plats (i sängen). Att vara tillräckligt medveten om min omgivning för att kolla kalendern är också ett tecken åt rätt håll, och jobbet fick till och med en sjukanmälan. Eller två. Jag kommer nog ta och göra något åt min äckelhög idag också.

Jag hoppas att idag blir en dag där jag duschar, äter och pluggar. Dagens mål. Börjar verkligen bli dags att börja plugga också, arbetet ska in på måndag. Trist att man inte har tid eller lugn att bara ägna sig åt att vara sjuk utan måste tänka på vad som måste göras. Min hälsa är i alla fall på väg åt rätt håll.

Where to start?

Ibland är det liksom svårt att veta var man ska börja. Jag har fortfarande inte kommit igång med mitt skolarbete. Får se om jag får något gjort idag eller inte. Kan åtminstonde andas hyfsat bra nästan hela tiden. Alltid nåt.

image96
Tänker på dig.

Barrträd utgöra vissa undantag.

image95

Stålmannen är löjlig.

Vad är väl Stålmannen jämfört med min mamma?
Vad är hans röntgensyn mot hennes mammasyn?

Jag minns.

- Du ser sjuk ut.
- Hur kan du se det?
- På ögonen.


Jag försöker febrilt hitta det där glansiga i ögonen hon påstår finns där. Hur kan hon se det? Idag inbillar jag mig att jag ser något, men det kan lika gärna vara just det: en inbillning.

Hon rör vid mig och konstaterar att jag har feber. Minns jag rätt brukar hon veta ungefär hur många grader också dessutom. Är det superkrafter hon odlat fram i egenskap av att vara mamma, eller alla sina år inom barnomsorgen? Det vete mamma.Under en kort stund i duschen nyss kunde jag nästan inbilla mig att jag var frisk. Jag ska utnyttja inbillningskraften för nu jävlar ska jag gå och köpa nyponsoppa!Jag inbillade mig även att en dusch skulle göra mig tillräckligt respektabel att vistas offentligt. Tydligen hade jag fel och skrämde en granne. Först blev han rädd, sen blev han generad och sedan höll han upp dörren för mig.

Fick ännu lite fler muttrande sura tankar om IKEA när jag för första gången sedan i fredags går utanför dörren och inser att budkillarna lämnat kartong och plast från soffan efter sig mitt i trappuppgången!

MEN! ...det jag egentligen skulle skriva hör mer ihop med det inlägget egentligen skulle handla om, nämligen min mor, som idag gjorde en smiley! Jag är imponerad och hon är stolt. Och söt.

(21:09)

Kroppsmobbing.

Elakt att utstickande kroppsdelar inte ska få vara med och dela på blod och kroppsvärme på samma villkor som resten av kroppen. Näsa, öron, bröst, händer, fötter. Likadant när man badar badkar, som aldrig är tillräckligt stora längre. Det är alltid någon kroppsdel som måste bortprioriteras och inte får ta del av vattengemenskapen. Mobbing.

Jag kom ut genom nödutgången.

Såna här små söta barncitat kommer fortsätta att cirkulera, därför är det nog varken första eller sista gången ni läser dessa:

En gynekolog är... en som inte vet så mycket om halsen på folk.
/Erland 6 år

Kejsarsnitt betyder att man skär ut babyn genom nödutgången.
/Martina 6 år

Om spermier från pappan inte träffar mammans ägg blir det bara en vanlig omelett av det.
/Mikael 6 år

Man kan inte rå för hur man ser ut. Det får Gud ta på sig skulden för.
/Hassan 6 år

Jag behöver lite motivation till att övertala mig själv till att jag valt rätt utbildning tror jag...
Både jag och mina bröder kom ut genom nödutgången för övrigt.

Kramar till männen.

Kramar. Det finns så många fina saker att säga om kramar. Idag tänkte jag dock prata om "man-hugs", dvs hur en stereotypisk man kramar en annan man. Jag är rädd för att fördomarna om detta åtminstonde i vissa fall även stämmer med verkligheten. Det finns en viss homofobi i samhället. Om man som man känner sig osäker på hur man kramas med en annan man kommer här en lektion i hur man gör. Därmed inte sagt ifall det är kunskap som hjälper eller förvirrar.Det är inte alla som har dessa problem, som tur är.
Personligen säger jag sällan nej till en kram eller två :-)

image94

Igår spenderades dagen framför tv:n.
Känner på mig att den idag spenderas på youtube.

Sofföverdos.

Om ni någon gång funderat över hur ett hem kan se ut när det är ockuperat av soffor, så är här en bild av hur det kan se ut. Den omonterade soffan är hämtad igen, de utlovade lunchkupongerna har jag inte sett röken av än. Känner mig fortfarande något förnärmad av hittelönen. Min balkong är fylld med plast och kartong. När jag blir frisk igen ska skräpet bort och soffan till dess rätta plats.

image93

Fred på jorden.

Min kusin har fyllt år nu. Önskelistan till trots skrev hon efteråt: "jag hade nästan världens roligaste födelsedag igår, men kanske det blir en roligare när jag blir tonåring om ett år.. "

Här är hennes önskelista, hittar ni den röda tråden?

Hejsan!

Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på vad jag önskar mig, men jag kommer att skicka fler mail när jag kommer på, men det här är vad jag kommer på just nu:

Pengar ( Spelar ingen roll hur mycket )
Presentkort ( Vet inte vart jag behöver mitt presentkort, så det spelar inte heller någon roll )
Kläder ( Valfritt klädesplagg stl. 140 eller 146)
Memory Stick ( Så man skaffar mer minne till mobilen, spelar ingen roll hur mycket minne )
CD-skiva ( Vilken som helst )
DVD-film ( Vet inte riktigt vilken )

Sådär, det är vad jag önskar mig just nu tror jag.. :)

Kram Lisa =)image92
Min kusin ritad av min bror.

Kvalitativ tv-underhållning.

Miami Ink: "Den här tatueringen kommer att ge mig inspiration när jag tittar på den."

Ja, det verkar ju sött, men på ryggen? Om man vill ha något att titta på finns det väl smartare ställen än så att välja?

Vore lite kul om det fanns tatuerare som inte hade egna tatueringar. Som läkaren som tog bort födelsemärken på min mor. Han påpekade flera gånger hur viktigt det var att ta bort födelsemärken, samtidigt som han hade hur många som helst på sig själv. Skenheligt.Singing Bee: Kanske ett program för blinda? Program kan textas för att underlätta för hörselskadade, finns det någon motsvarighet för blinda? "Tittar" blinda på tv? Tänker de mer på texten i musiken så att de själva skulle prestera så mycket bättre på Singing Bee's textmoment? Eller skulle de vara tvingade att fokusera för mycket på deltagarnas falsksång?

Spammar lite smått här, samtidigt som jag inte orkar hålla uppe en konversation med någon annan. Kämpar mot en vilja att somna och ett smått sug att stoppa något i magen. Borde passa på medan nässprayen fortfarande verkar, så man inte mår lika illa. Jag vet bara inte om jag orkar. Hade inte affären stängt nu så hade jag gått ner och köpt nyponsoppa eller något annat som inte är så svårt att få i sig. Den planerade pastasalladen känns som ett högt hinder just nu.

(20.36) A perfect man: "Maybe there isn't such a thing as a perfect man, but a perfect you is."

(22.48)

Mellanmål.

Jo, lite spam kanske, men jag har tråkigt och det är min blogg, jag får göra som jag vill!

Det var det jag väntade på. Att svälja en blomfluga. Det kändes som en tidsfråga. Jag är ju tvingad att stirra dumt framför mig med munnen öppen och se ut att ha samma höga intelligensnivå som en guldfisk. Jag saknar min näsa. Å andra sidan så har jag inte lyckats äta så mycket i helgen, så man kan väl se det som lite extra protein. Den första lär väl ordna inflyttningsfest snart och bjuda in sina kompisar. Lovely.Jag älskar nässpray!
Ska bara försöka att inte överdosera för mycket så jag blir beroende igen som den gången i England.

Klick, rinn och schlager.

Kan inte sjukdomen rinna bort i samma takt som näsan? Vissa saker tar visst aldrig slut. Förutom pappret jag snyter mig med. Jag har så tråkigt. Känner mig patetiskt beklagande, men jag tycker faktiskt lite synd om mig själv just nu. Jag anser att man har viss rätt att göra det när man är sjuk. Roar mig med att klicka på blogg och facebook titt som tätt, men det händer sällan något varken där eller här oavsett hur många gånger jag klickar. Konstigt. Jag kanske inte har rätt klick-taktik?

Vågar inte riktigt ta steget mellan sängen till soffan. Trots att jag börjat tröttna ordentligt på sängen vid det här laget och kommer tvingas spendera mycket mer tid i den fortfarande. Igår somnade jag gång på gång. Vill inte riktigt veta hur mycket jag har sovit i helgen. Kanske lika bra då att jag är tillräckligt förvirrad för att inte ha någon koll. Hade tänkt titta på schlager, men sov till någon gång på slutet då jag satte på och förvånades över att Carola röstats bort. Ganska oväntat ändå. Skulle vara intressant att få ta del av röstningssiffrorna. Undrar om folk har avstått från att rösta på Carola-duon för att det känts som att de skulle fått tillräckligt med röster ändå. Jag har inte tittat så mycket på bidragen i år, får ta igen det nästa vecka. Då tänkte jag vara frisk och vaken.

Sjuk i soffan.

Det känns som om det är många i vårt avlånga land som är sjuka just nu. Jag är numera en av dem. Dagisbacillerna hann ikapp mig till slut, inte så konstigt kanske med tanke på att hälften av barnen blev sjuka t.ex. Försökte intala mig själv att det inte var så farligt och kanske redan var på bättringsvägen, men med förmodad feber, värk i hela kroppen och en hejdundrande förkylning eller vad det kan vara... så kan jag nog ge upp de tankarna nu. Likaså planerna på att åka till A imorgon och titta på schlagern.

En update på soffan: Igår hade jag ingen soffa, sen hade jag två och nu har jag en. Ringde imorse och berättade att jag hade fått en soffa för mycket ifall de ville ha tillbaka den. De hade verkligen ingen koll alls. Inte ens med namn, adress och kvittonummer kunde de hitta bokningen på leveransen. Nu är den upphämtad igen. Jag blev erbjuden lunchkuponger som tack för besväret. Det känns som ett hån. Visst klarar jag mig utan och visst är de inte skyldiga att ge mig något, men jag tycker det vore schysst när jag är såpass ärlig. Tycker de kunde ge mig en extra klädsel. Soffan utgår ändå 1 april och jag vet att det finns fler klädslar än soffor så de lär ändå bli över och reas ut. Besviken på IKEA faktiskt.

Ska nu försöka förflytta mig från soffan till sängen och sova bort så många baciller som möjligt.

Ekorrn satt i granen.

Raymond Queneau har skrivit om en händelse på en buss på 99 olika sätt i boken "Stilövningar", som inspirerat Anders Bek att skriva 'Ekorrn satt i granen' på 70 olika sätt. Här kommer några av dessa.

1. Videotrailer

- De kom oväntat.
- De drev honom från hans hem.
- De försökte knäcka honom.
- De kommer att ångra sig.

Squirrel - kotthämnaren! Med Drew Barrymore som barnet och Bruce Willis som John McSquirrel. Kevin Costner är Tallegren.

2. Ungt
Å Ekorrn ba' satt där liksom, och ba' Öööh! Skala kottar! typ, och så småungarna då, ba' Ööööh! liksom, å han ba' tjoff! liksom, ba' iväg på en gren eller nå't, och se'n ba' däänngg!! Benet ba' rakt på grenen typ, och hela jävla svansen, samma grej, ba' tjong! typ.

11. Polisrapport

10.30: Larm inkommer om olycka med personskador i ett skogsområde nära bebyggelse. Vid piketpatrullens ankomst till platsen 10.47 hittas Kurre "Ekorrn" Tegnér skadad i ett träd strax bredvid hans hem och matförvaringsplats. Under förhör med Tegnér på platsen uppger denne att "barnen" (oklart vilka) dök upp plötsligt och oväntat, varför han tvingades lämna arbetet i raffinaderiet och fly. Tegnér ansåg att hans liv var i fara. Under flyktförsöket ådrog sig Tegnér lättare kroppsskador. Läkarundersökningen ger vid handen att skadorna är orsakade av yttre våld, förmodligen genom häftig kollision med trubbigt föremål.

14. Horoskop
Något stör din koncentration i arbetet - kanske barn? Nu kan vara rätt läge att byta miljö. En oväntad resa får ett snöpligt slut.

26. Alfabetet
Angående benet: Censurerar diktaren ekorrens fallskador? Gjordes han invalidiserad? Jag kan lugna många nervösa oroliga personer: Queens ricinolja ska träna upp vävnaderna. William Xerxes, yrkesutbildad zenmästare, återställer äntligen ödeläggelsen.

27. Radannons
Större parti granfrö bytes mot rullstol.

47. Hatiskt
Gnagarjäveln pöste i barrklumpen, kladdade på kotthelveten Tjuvlyssnade på ungjävlarna, då tokflängde han iväg åt helvete Stövlade bort till nästa barrjävel, klantade till det med skanken och den där jävla drasuten till hårigt arselspröt.

51. Psykologisk profil
Ensam gärningsman. Lättstressad vegetarian med pedofobiska tendenser. Betydande spänst, men överskattar sin fysiska prestationsförmåga såväl som sin motorik.

57. Freud
Drömmen säger dig att dina barndomsminnen skrämmer och stör dig i ditt arbete, och när du vill tillfredsställa dina orala behov. Du har placerat dig själv ovan andra för att hålla dem på avstånd. Du vill fly från dessa röster från barndomen. Du försöker fly till en miljö med ännu längre barr (alltså med större och vassare försvar) men du kan inte - du upplever att flykten snarare skadar dig.

67. Kontaktannons

Bek. önskas av handikappad naturintresserad vegetarian. Barn är ett hinder. Svar till "Överlevde hoppet - lever nu på hoppet".

68. Tipsextra

Ekorrn 0, Tallegren 1.

Svensk-engelsk parlör.

Totalt logiska meningar, eller vad sägs? Också en gammal goding från arkiven.
 • Får jag köra om dig?   - Sheep I drive if you?
 • Vart tog vägen vägen? -   Where took the road the road?
 • Behåll växeln, det är jämnt. -   Keep the gear, it is level.
 • Det killar!   - It boys!
 • Jag har fått sendrag i min vad.   - I have got latepull in my what
 • Han är bortrövad   - He's away-assed
 • Oj, min tunga slant! - Oops, my heavy coin!   
 • Sköt om dig!   - Shot around yourself!
 • Se dig inte om!   - Look you not if!
 • Ta dig i brasan!   - Take yourself in the fire!
 • Vad är du för en, jag känner inte igen dig! - What are you for a one, I don't feel again you!
 • Gör inte om det!   - Do not if it!
 • Vill ni har påtår?   - Do you want on toes?
 • Du är avskedad.   - You are offspooned.
 • Slå upp ett glas mjölk!   - Beat up a glass of milk!
 • Motvind   - Against attic
 • Var god skriv under den förtryckta blanketten.   - Please write under the tyrannized blanket.
 • Den har pajat   - It has pied
 • Ett ögonblick   - An eyelook   
 • Raka sig.   - Straight oneself.
 • Far åt helvete!   - Father to hell!   

IKEA har en skruv lös.

När man packar upp de platta paketen från IKEA och monterar ihop möbler får man ofta en skruv eller liknande över på slutet. Det blev lite för mycket den här gången också. En hel soffa för mycket. Jag förstod inte förrän vi monterat det mesta att det andra paketet inte innehöll kuddar som jag trodde, utan en till likadan soffa. För några timmar sedan hade jag ingen soffa. Nu har jag en färdigmonterad, fin, skön, brun soffa samt en till omonterad soffa. De är inte direkt små så det är ganska mycket plats som tas upp.

Antagligen kommer jag ringa till IKEA men har ändå lekt med tanken att ge bort den, sälja eller kanske returnera med kvitto. Trots att 5000 kronor är ganska mycket för en fattig student så skulle det ändå inte kännas bra, jag är alldeles för ärlig för att göra något sådant tror jag. Det känns mest jobbigt. Lär väl inte bli av med den förrän tidigast måndag kan jag tro. Suck. IKEA har nog en skruv lös.

Tack B för oumbärlig bärhjälp, montering samt hjälp att bli av med dörr-kund-raggaren från Hyresgästföreningen.

50 kilo soffa.

Snart kommer min soffa. Wiiieee. Jag får bär- och skruvhjälp dessutom. Förhoppningsvis kommer jag inte känna mig som varken Nemi eller hennes väninnan Cyan.

image91

Indianshopping.

Ica Supermarket, Alvesta

Pappa ~30 med dotter ~3 i kundvagnen står vid frysdisken. Plötsligt börjar flickan tjuta av glädje samtidigt som hon pekar på en mörkhårig kvinna ~35 med flätor.

Flickan: Ockatotta! Ockatotta!
Pappan: Nej, det tror jag inte?
Flickan: Ockatotta, OCKATOTTA! HEEEEEJ Ockatotta!!!

Kvinnan tittar upp och ser förvirrad ut, men vinkar åt den lilla flickan.

Flickan: Lappa ockatotta!
Pappan: Nej, det vill hon nog inte.
Flickan: JOOOO. Becka lappa ockatotta, NUUUUUU!

Flickan börjar gråta hysteriskt och pappan går försiktigt mot kvinnan i flätor.

Pappan (smått generat): Ursäkta mig, min dotter Rebecka tror att du är Pocahontas och vill klappa dig?

"Pocahontas" ger med sig och den lyckliga flickan får klappa henne en liten stund.

(tjuvlyssnat.se)


Hur sött är det inte? Ibland blir jag osäker på mitt yrkes-val, men sådana här saker ligger på plus-sidan.

Min inneboende.

Det bor en obstinat liten tre-åring i mig. Med en gigantisk gäspning försöker den lura i en att "jag är inte alls trött". Jag måste vara lite dum för tydligen går jag på det. Jag vill inte gå och lägga mig. Förstår inte varför jag tycker den biten är så tråkig? Jag är väldigt trött. "Nej, du behöver inte sova, det är sovmorgon imorgon!" propagerar min envisa inneboende. Jag är väldigt trött. Praktikens sista dag idag, så först var jag på förskolan 8-16, sen buss som jag somnade på och direkt till jobbet 17-22 och nu sedan jag kom hem har jag legat i min säng i två timmar och känt mig trött utan att gå och lägga mig. "Du behöver inte sova, det är sovmorgon imorgon!" Varför gör man så? Hur gammal måste man bli innan man följer kroppens signaler bättre?

Det finns andra som bor i mig också. Någonting i mig fick mig att köpa godis idag på rasten, men varför köper man (jag) så mycket? Jag äter inte så mycket eller så snabbt när det gäller godis oftast. Någonstans finns det nog en liten träningsnarkoman i mig också, men den verkar ha gått vilse. Eller så hörs den kanske bara inte bakom de högljudda självsäkra övertalarna med sina "du behöver inte sova".

Nu ska jag i alla fall sätta stopp för övertalningsförsöken och sova på riktigt! Godnatt.

Köpesoffa.

Soffan är köpt! Det blev en mysig Ekeskog och det känns bra. Farligt att betala med kort, man fattar inte riktigt hur mycket pengar man gör av med. Nu kommer jag bli mer inspirerad att inreda lägenheten och fixa, men har brist på tid och pengar så får se hur det går. Min lägenhet har saknat en soffa, nu börjar jag bli redo för en inflyttningsfest. Kan stryka mer på flyttlistan också.
image90


Min snälla mamma.

Mamma har varit på besök i veckan på en liten minisemester. Eftersom jag inte hade så mycket tid att träffa henne på fick hon engagera sig själv. Hon valde att städa åt mig samt åka till IKEA och köpa några saker hon tyckte jag behövde. Jag är lite hemmablind vid det här laget, till exempel vad gäller hål och fläckar på köksväggen, men hon, mammanaturen trogen, ser såklart sådant. På IKEA provsatt hon även soffor och tyckte också att den soffa (Ekeskog) som jag är kär i är väldigt skön. Har suktat efter den men känt att jag inte har råd, den kostar 9500kr. Den utgår dock i april och är nu 2000 kronor billigare.

Mamma ringde idag och erbjöd sig att sponsra till delar av soffan när restskatten kommer till sommaren, samt bidra med en månatlig slant nu när jag försöker klara mina studier på bara bidrag och viss lön utan studielån. Hon är då för snäll! Fast på ett sätt känns det lite konstigt. Jag tackar inte nej till hjälpen, men det känns som jag borde klara mig själv. Jag har svårt att be andra om hjälp på det sättet, att kräva något till mig själv, lilla jag liksom... Dessutom vet jag att de är så rättvisa av sig mina föräldrar så kan inte låta bli att fundera på vad de känner sig tvingade att göra för mina bröder nu. Men de är vuxna båda mina föräldrar, de kan fatta sina egna beslut.

Så snällt. Tack.

"Nej! Jag trodde det var rymdtema!"

"Gustaf tror att det är rymdtema ikväll, men det är kanske fel... " Hihi. Det ÄR fel. Mwuhahaha. Temat är "Nej! Jag trodde det var rymdtema!"... och det hemliga inofficiella är svart. "J trodde det var rymdtema..."

Det är fest med kören ikväll, damkören ordnar för manskören, och även vissa kammarkorister som också kommer. Ett fantastiskt inbjudningsgyckel angav i tisdags att temat är just "Nej! Jag trodde det var rymdtema!" och förhoppningsvis har det inofficiella och hemliga inte läckt ut. Jag får vänta lite med att publicera det här inlägget då det kan finnas manskorister som spionerar. Sitter dock och följer körmedlemmars status på Facebook, där de visserligen börjar ana ugglor i mossan. Det kommer bli intressant ikväll. Och kul!

Nu har jag väntat. Om spioner finnes ibland oss, må så vara.

Engelska för dummies.

I'm just asking
Jag är bara rövkung

Can You hear me
I burken du, här jag

Fat-free
Gratis fläsk

Fly like an eagle
Fluga tycker om en örn

Hard disc operation
Jobbig diskningsoperation

I saw my honey today
Jag sågar min honung idag

I will never give up
Jag kommer aldrig att kräkas

I'm going to make you mine
Jag ska göra dej en gruva

As you wish
Du vill ha röv

Just in case
Bara i väskan

Manicure
Pengar läker

Passports, please
Lämna sporten, är ni snälla

Press space bar
Tidningarnas rymdbar

Press space bar to continue
Till tidningarnas rymdbar för att fortsätta

Season's greetings
Havssonen hälsar

Waste of time
Alla tiders midja

RSS 2.0