Jag vill dock inte heta Anna Anna.

Jag funderar på det här med namn och genus. Det finns en del förnamn som går att använda som efternamn: Ernst, Alf, Valentin, Mats, Henning, Martin, Stig, Hjalmar, Rune. En del är inte särskilt vanliga men vi behöver inte ens gå så långt. Våra vanligaste efternamn kommer från fädernet: Andersson, Svensson, Johansson och så vidare. Det är många söner och män. Var är kvinnorna? Gränsöverskridande namn finns. Killar kan heta Maria. Varför finns det inga tjejer som heter Jesus? När kommer jag träffa herr Erik Sara eller Karl Anna?

Den moderna Stålmannen.

I bakgrunden står filmen om den moderna Stålmannen på, Superman Returns. Om jag tvivlar på det moderna i det hela så övertygas jag genast när Stålmannen håller på att drunkna men räddas av Lois Lane. Kvinnan räddar mannen för en gångs skull, och inte vilken man som helst, utan den ikoniska mannen av stål. Jag gillar det!

Sallad med kräftstjärtar och sparris.

Häromdagen gjorde jag en spontan sallad på tomat, rödlök,tärnad prästost och kräftstjärtar som jag åt med kokad sparris. Det blev förvånansvärt gott men mättnadsmässigt mer förrätt än huvudrätt. Igår gjorde jag om det men la till romansallad och couscous. Båda gångerna hade jag på vitlökssalt, olivolja, citronsaft och lite krämig balsamvinäger. Det här är något jag antagligen kommer äta igen.


Ett vårtecken kommer sällan ensamt.

Våren kom så plötsligt en dag att jag kände mig lite tagen på sängen. Var är mina vårskor och vårjacka? Äger jag ens det? Det känns som om jag behöver påfyllning på den fronten. Jag går runt och samlar vårtecken nu. Utöver sol och temperatur så har jag sett vitsippor, cortegeprogramförsäljare i sina vita rockar, knoppar börjar brista, näsor börjar rinna, asfalten har blivit bortsopad och jag har blivit påhoppad av flera majblommeförsäljare. Så små de är. Jag minns när jag sålde själv. Fick nästan sålt som mest när jag gett upp och var på väg hem på bussen, då flera kom fram och ville köpa. En del idag har en ganska påflugen försäljningsstrategi. "Du och du och du skulle passa väldigt bra med en majblomma. Ni får två för en!" Vårtecken gör mig glad, så jag fortsätter leta. Nästa stora grej jag väntar på nu är tussilago. När den kommit så känns våren komplett!

Är det fest eller?

Vi hade konsert igår. Temat gick från pubquiz till melodikryss pga att vi inte kunde få alkoholtillstånd, men vi skaffade ändå snacks och äppeldryck med ciderkaraktär. Konserten blev lyckad och förhoppningsvis uppskattad. Efteråt fanns det fortfarande snacks kvar till vår efterfest. Det var jag som köpte snacks. Det blev mer och tyngre än jag och andra hade tänkt. Osäkert om jag verkligen vill veta hur mycket det var jag bar, men nu räknar jag ut det i alla fall.

10 påsar nachos à 200 gram.
7 påsar baguetter à 600 gram.
2 kg oliver.
2,5 kg chips.
10 glasburkar dip.
180 servetter.
1000 tandpetare.
30 stycken ölkorvar.
100 stycken assietter.
120 stycken djupa tallrikar.
100 stycken plastglas.

Jag fick en hel del blickar med så mycket snacks vill jag lova. Det var säkert 12 kg i alla fall gissar jag som fyllde en stor ikeakasse och två stora påsar. Dessutom kom jag direkt från skolan där jag lånat massa böcker, så den vägde ju en del den också. Det hela fyllde i princip hela kundvagnen som jag försökte ta med mig men inte lyckades med då den inte är anpassad för trottoarkanter. Jag fick lov att bära det hem där jag sedan gick direkt in i duschen. Skaffade hjälp till att bära det till konserten sedan som tur är.

Idag har jag träningsvärk i framförallt nacke/axlar och händerna, i synnerhet höger tumme. Det blir något att lägga till min lista på konstiga ställen att få träningsvärk på. Ögon och tumme. Inte varje dag.

Indianbarnen som inte kunde tillräckligt många ord.

När jag och mina bröder var små brukade vi berätta en rolig historia. Folk skrattade alltid, så därför måste den ju vara rolig och vi kände oss roliga själva. Riktiga små komiker. Fast det kan hända att det inte var därför folk skrattade. Vi berättade ungefär så här:

Det var en gång tre indiaaaaaner som inte kunde några ooooord. Så gick de ut för att lära sig ord. En gick på restaurang och där sa de: Kniv och gaffel, kniv och gaffel!

Ni förstår ju själva vilken fantastisk humoristisk begåvning vi besatt redan på den tiden. Ett annat sätt att berätta historien på skulle kunna vara följande.

Det var tre indianer som var på besök i Sverige. De kunde inga svenska ord, men den första gick på en fotbollsmatch och när det blev mål lärde han sig säga: "Ja! Vi gjorde det!" Den andra indianen gick på restaurang. Där hörde han några ropa: "Kniv och gaffel!" och så hade han lärt sig det. Den tredje indianen besökte ett dagis där barnen bråkade om vem som var på tur och han lärde sig säga: "Jag först! Jag först!"

En dag kom polisen förbi och frågade om de kände till något om ett mord som inträffat. Den första indianen ropar: "Ja! Vi gjorde det!". Polisen undrade hur det gått till och frågade vad de använt för mordvapen varpå den andra indianen svarar: "Kniv och gaffel!". Polisen förklarar att mördare straffas genom att hängas. "Jag först! Jag först!"

Hervor, who the fuck is Hervor?

Igår (1 april) hade Hervor namnsdag. Jag förstår inte varför. Är det någon som känner en Hervor? Eniro hittar 137 personträffar på Hervor. Det finns 365 dagar på ett år vilket borde betyda platsbrist på namn. Är det för att Hervor ska passa ihop med Harald? Det måste finnas ett mer vanligt namn än så. Mohammed? Jag vet inte ens om Hervor är ett tjej- eller killnamn. Nu har jag tagit hjälp av SCB: I sökningen ingår personer som var folkbokförda i Sverige den 31 december 2010 exklusive de personer som då hade skyddad identitet. Efternamn Det finns ingen person som har efternamnet Hervor. Förnamn Det finns 356 kvinnor som har förnamnet Hervor. Av dessa har 150 namnet Hervor som tilltalsnamn. Det finns 1 man som har förnamnet Hervor. Av dessa har 0 namnet Hervor som tilltalsnamn.

RSS 2.0