Smaklig måltid!

dsc05111 (MMS)

Är det varan eller innehållet man ska äta?


Vardagssnusk.

Varje morgon nu åker jag förbi en affär som jag antar heter "dormy" men eftersom r:et är en människa ser det ut att stå "do my". Eftersom människan lutar sig över en golfklubba så ser de enligt mig ut att mena "do my framåtböjda golfspelare bakifrån".

Dagens citat.

- Jag älskar dig. Kom hit och gunga som en man. Sagt av en av fyra stycken 10åriga pojkar på stor gunga.

Varför ska alltid hjälten vinna?

Ja men varför inte lite fantasy, tänkte jag och köpte en box med tre filmer för 99kr. Nu inser jag att en är på ryska och hjälten har en fladdermus som husdjur på axeln och en hjälplös kvinna med sig som låter hela tiden. En annan är från 1982 och verkar då automatiskt lite B. Den tredje vet jag inte heller riktigt. Jag ger dem väl en chans och börjar med Wolfhound. Hade jag bara förstått ryska så slapp jag titta på undertexterna hela tiden. Dåliga filmer kan bli bra i sällskap. Jag kommenterar för mig själv. När Wolfhound ska slåss binder han först upp sitt långa hår. En riktig karlakarl som ska hämnas sin familjs död och hjälper folk i nöd hela tiden.

Saknar lyxen att spola tillbaka filmerna efteråt bara.

Jag minns när det började göras reklam för den nya tekniken som DVD innebar. Det skulle vara en så mycket bättre filmupplevelse. Jag började titta och märkte ingen större skillnad. Det var inte länge sedan jag slutade titta på VHS helt, när jag till slut skaffade DVD-spelare och VHS-filmer knappt går att få tag på längre. När jag tittar på dem nu inser jag till slut att kvaliteten är sämre. Nu ser jag reklam för Blueray, med samma budskap som de nya DVD-filmerna hade. Jag kommer antagligen inte se någon skillnad, men nu inser jag att skillnaden ändå är där.

Är alla barn morgonpigga?

Nu har jag återvänt till verkligheten och är ute på VFU (praktik). Jag vet fortfarande inte om jag är helt bekväm i min yrkesroll. Känner mig inte helt färdig, men det känns ändå bra att komma ut nu. Känner mig mer motiverad. Det började redan vid vikariat hos ettåringar en dag. Femåringarna jag är hos nu är också söta. Trots att gården nästan var helt täckt av is sprang de ändå över den som ingenting. Det ligger väl i deras natur. Tur då att de ändå har nära till marken om de skulle falla. En nackdel med jobbet är de tidiga tiderna, för en morgontrött nattuggla som mig. Imorgon börjar jag sju. Gäsp. Dags att sova med andra ord.

RSS 2.0