Österreich ist schön.Sedan tittar jag vidare på andra bilder från Österrike och känner att jag verkligen inte kan stå för titeln i föregående inlägg. Österrike är fint. Bilder från Innsbruck, Hall och Stubai Gletcher i Mars 2005.

Fucking jävla kuk-Österrike

Jag har påbörjat ett nytt projekt och gör lite fotokollage. Jag hoppas att detta kan vara det första steget mot att faktiskt framkalla digitala bilder, vilket jag aldrig har gjort sedan jag skaffade digitalkamera 2005.

Jag var i Österrike då, och det kan vara det största projektet att framkalla bilder därifrån. De är många. När jag tittar bland dessa blir jag påmind om en kul grej med Österrike.

Küken betyder alltså kyckling.

Det är också så att Österrike kan benämnas K.U.K. Österreich, vilket står för kaiserlich und königlich. Detta från när Österrike och Ungern var ett och samma land, om jag förstått det hela rätt. Med både kejsare och kung, antar jag.

I Österrike finns också en by som heter Fucking, med 100 invånare. Namnet Fucking är belagt år 1070 och lär gå tillbaka på en man med namnet Focko som kan ha bosatt sig där redan på 500-talet. Ändelsen -ing är vanlig bland ortnamn i trakten. Vägskylten blir ofta stulen.

 

Apropå Ungern så märkte vi där att papperskorg heter Kuka.


RSS 2.0