Jag är unik som alla andra

Nya efternamn från 2012
 
Evangelietsson
Kofjäll
Gosare
Drömhjärta
Modersveasborg
Skogsvilde
Sinneslugn
Soljänta
Vargasjäl
Virrankare
Oxlord
Silverliv
 
(Språktidningen, februari 2013)
http://spraktidningen.se/artiklar/2013/02/farval-svensson
 
Jag köper att man kan vilja komma på egna efternamn, men frågan är hur de kom fram till dessa? Och om Skogsvilde och Sinneslugn möts i framtiden och får barn ihop, vad ska det barnet heta? Eller om de gifter sig och tar båda namnen.... "Hej, jag heter Anna Skogsvilde Sinneslugn."
 
Andra nya namn:
Tvetomte, Frostängel, Måntroll, Drömskog, Solklippa, Brandulv, Wallmokrans och Fridvinge.
 
Jag hoppas de som valt namn som Ciisaxaaji, Ugasyusuf och Asmmhel inte skyggar från att bokstavera sina namn, för det lär de behöva göra konstant.

Smakprov från Västindien

 
Dark View Falls var en häftig upplevelse på St Vincent.
 

  
Åtta sköna dagar på segelbåten blev det. Indian Summer kom från Kungsbacka visade det sig lustigt nog. Solen gick ner klockan sex och sedan var det mörkt. Vi satt ofta på däck och tittade på stjärnor och månen.
 

En häftig upplevelse på Barbados var Animal Flower Cave. Grottan var fin, men det jag gillade framförallt var hur havet mötte land. Starka vindar och stora vågor ledde till att man kunde bli blöt även på land.
 
 
 
Det var ofta lösa hundar som sprang runt. De verkade inte vara så vana vid kärlek kändes det som. På Mustique var det inte lika många hundar, men däremot katter och sköldpaddor.
 

Sköldpaddor hittade vi även i vattnet, och lite annat.
 
 
 
 
 
Jag har fått massa ny energi av den här resan!
 
 

 

RSS 2.0