Matlagnings och baktips.

  1. Peppar, lagerblad och liknande kan läggas i tekula vid kokning så är det lätt att plocka ur efter tillagningen.
  2. Potatismos smaksatt med pepparrot passar bra till bland annat stekta fiskrätter.
  3. Potatismospulver fungerar bra för att reda av en soppa något.
  4. Ost rivs lättare om den första är i frysen, och hyvlas lättare om osthyveln doppas i varmt vatten först.
  5. Halverade och urgröpta meloner blir fina serveringsskålar för fruktsallad eller liknande.
  6. Pensla matolja på insidan av kastrullens övre del för att undvika överkokning vid pasta.
  7. Smörj spett med matolja så lossnar köttet lättare efter grillning.
  8. Spiralen från kollegieblock passar bra att göra en ring av och ha mellan gryta och spisplatta för att hålla värmen utan att maten bränns vid.
  9. Pannkakorna blir extra goda om du river ner lite äpple i smeten.
  10. Byt ut hälften av mjölmängden mot krossade cornflakes till pajdegen så blir det krispigare och gott.

Baka.


  1. Med tjock ugnsfolie kan man göra egna muffinsformar genom att forma kring botten på ett glas
  2. Bullar som börjar bli torra kan penslas med mjölk och ställas i varm ugn en stund för att återigen smaka som nybakat.
  3. Smörj decilitermåttet med matolja innan du mäter upp sirap så fastnar det inte.
  4. Pensla smält smör innan knäckformarna placeras ut så tippar de inte lika lätt.

Tipsen kommer från en tipsbok "1000  tips och idéer" från ICA bokförlag. Jag har sållat bland de två första kapitlen vad jag tycker ser smart ut, men jag har ännu inte testat någon av dessa idéer själv. Om ni gör det, berätta gärna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0