En varg i fårakläder.

"Support my cause. Help by joining, donating, or inviting your friends!"

Jag känner mig motvillig. Facebooks causes har en bra tanke i bakgrunden, men jag tvivlar på att jag i det här fallet kan göra någon nytta. Jag vill egentligen inte ha dessa på min sida, jag tycker det är lite för mycket saker där redan. Men hur kan man ignorera dem? Fair trade, Stoppa mäns våld mot kvinnor, Trafficking, barnpornografi, listan kan göras lång. Min lista är redan lång, jag har 19 stycken cause invitations som jag inte har svarat på ännu. Jag vill trycka på ignore och glömma bort det, men det är svårt! Det känns som att det skulle göra mig till en hemsk människa.

Stöd bröstcancer ber en kompis om, vars mamma precis gått igenom behandling för detta. Hur kan jag tacka nej? Det känns som att jag genom att trycka på ignore skulle bli en person som stödjer trafficking, kvinnovåld och barnporr. Jag vet bättre, och troligen de flesta andra också. Det kommer inte ens märkas för andra om jag gör det. Så varför är det då så svårt? Det känns som ett spammande och kedjebrev dolt i välmening. En varg i fårakläder.

Jag fortsätter nog ett tag till med att inte svara på förfrågningarna. Blunda frenetiskt, hålla för öronen och ropa "Lalalalalalala BINGO!". Ett problem som inte syns finns väl inte... eller? Det dåliga samvetet knackar ändå på dörren och vill att jag ska bjuda på kaffebröd. "Kom igen, stöd mig i detta, du kan hjälpa till genom att donera bullar till mig."

Kommentarer
Postat av: Göran

våga vägra facebook.

2007-11-06 @ 20:39:20
URL: http://minruta.blogspot.com/
Postat av: Annchen

Jag säger detsamma om winamp :) Men det är samma fenomen som finns på gatan också, de som vill man ska skänka pengar till allt vad det månne vara... Tiggarna får jag inte så mkt dåligt samvete för, jag vet hur mycket de kan tjäna, några som brukade växla hos oss på jobbet förut...

2007-11-06 @ 21:17:54
URL: http://naktergalning.blogg.se
Postat av: Göran

winamp, nu kom jag bort. men jag kan vägra det oxå.

2007-11-06 @ 21:35:14
URL: http://minruta.blogspot.com/
Postat av: Annchen

duktig liten göran :) va du kan. vill du ha en karta? winamp är ett program för att spela upp främst musikfiler. jag använder windows mediaspelare istället, funkar finfint, fast det är många som klagar. däremot slutade jag vägra använda mozilla firefox istället för explorer som web-browser. nu surfar jag också via firefox. ibland är det bra att sluta vägra. man inser att det faktiskt är rätt bra när man börjar. även om man klarar sig fint utan också. vanesak antar jag. och öppenhet för förändringar. :-)

2007-11-07 @ 02:27:07
URL: http://naktergalning.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0