Grannar tar sig friheter.

En kollega som precis börjat i kören frågade igår om konsertklädsel, så det drömde jag om inatt. Rött upptill och svart nertill gäller på julkonserterna men jag fick med mig eut brunt, stickat (!) tublinne som var kort och hade bara axlar, så min rosa bh syntes med sina band. Insåg att det var ohållbart och funderade på att leta nytt i affärer men åkte istället hem för att hämta nytt. Där visade det sig att mina grannar fått nyckel till min lägenhet och tagit sig friheter. De hade installerat utloppet för sin tvättmaskin i mitt handfat och därför bytt ut handfatet. Jag blev arg för de hade inte frågat om lov och det var dessutom rött ludd som spritt sig från det. Skällde ut dem lite men de tog inte åt sig och gjorde sig bekväma genom att sätta sig i min säng. Jag vaknade därför arg och det hör verkligen inte till vanligheterna. Godmorgon då.

Sprid kärlek istället för hat.

Metro skriver så som jag försökt tänka efter valet. Att Sverigedemokraterna fick så många väljare förvånade mig rejält. Jag vill ändå försöka tänka positivt. Invandringen behöver diskuteras för att det ska finnas bra lösningar. De stora partierna har svårt att våga ta i frågan, även om vissa anser att det räcker med att prata om burka eftersom han inte förstår folkets respons. Metro skriver att vi väl kan försöka förstå dem som röstade på SD. Det är så jag försöker leva, genom empati. Låt oss göra det bästa av situationen. Ge inte SD en offerroll. Satsa på att minska segregeringen istället. Eller som Damon Rasti uppmanar till: ha sex med en invandrare i helgen för att stödja dem. Metro: http://www.metro.se/2010/09/22/69345/kan-vi-inte-forsoka-forsta-sdvaljarna/

En fertil man kan lukta på liljekonvaljer.

Kvinnan producerar Bourgeonal som ett ämne som vid reproduktion guidar spermierna rätt med sin liljekonvaljdoft. Bourgeonal finns nämligen även i liljekonvaljer. Spermierna har luktreceptorer som en infertil man kan sakna även i näsans slemhinna. Om man vill hitta en fertil man ska man be honom lukta på liljekonvaljer, menade därför min lärare, för att se om ämnet kan uppfattas utanför kroppen.

Trevor gillar Axon Hillock.

Jag läser psykologi nu men det känns som biologi. Vi lär oss om olika funktioner i kroppen som neuron, signalsubstans, synaps, depolarisering, axonkägla och effekter av droger. Det är intressant men ju mer jag lär mig desto fler frågor får jag. Nästa vecka är det självstudier inför tentan. Tiden går så fort! Den kanske är myeliniserad?

Saknar visst några fler egenskaper också.

Och varför ställer jag inte alarmet som jag tänkte? Varför glömmer jag bort att hämta tvätten i tid? Lyckligtvis hade inte dörren stängts ordentligt så jag fick tag i min tvätt, trots att jag var nästan en kvart sen. Jag har faktiskt städat lite nu också. Det är tydligen inte för sent att börja tro på mirakel. Så mycket mat har jag inte orkat laga än dock.

Jag borde vara mer huslig.

Varför tar det längre tid att städa än att stöka ner? Varför börjar jag så ofta sortera tvätten när tvättiden börjat, istället för i förväg? Varför städar jag inte eller sorterar tvätt nu?

Så dumt av mig att fråga.

- Är det vanliga tomater eller kvist? Frågan fick mig att minnas en gång jag själv ställde frågan till en kund. Hennes svar genomsyrades av åsikten att jag var en idiot som behövde fråga. - Det är klart det inte är kvist, det är ju ingen kvist på dem! - En del tar bort kvistarna, svarade jag och nöjde mig med att bara tyst tänka på tomaters ursprung. Där de alla växer på en kvist.

Behöver vigselring på dansgolvet.

Att det ska vara sån köttmarknad ute på krogen. Kvällen var idag helt nykter och då finns där större risker att störa sig på folks beteenden. Jag lyckades undvika det för det mesta dock och bara dansade. Jag vet att det ibland finns armband som signalerar om man är singel, inte intresserad eller nånstans däremellan. Jag går ut för att dansa, inte för att bli antastad. Skulle behöva ett sånt armband ibland. Eller skaffa vigselring. Var på bröllop med mina bröder i somras och slog vad om vem som gifter sig först. Vi kunde dock inte bestämma vad som skulle hända då, har någon förslag?

Den blodiga mannen mår bra.

För några månader sedan skrev jag om mordförsöket utanför mitt fönster. Jag har flera gånger undrat hur det gick för honom men det enda som stod var att läget var "relativt stabilt" vilket inte säger någonting alls. Jag antog att jag aldrig skulle få veta, men det visade sig att en tjej på jobbet känner honom och han mår bra! Han fick en punkterad lunga men klarade sig ändå bra. Det känns smått otroligt med tanke på hur blodig han var och att inälvorna stack ut, men det glädjer mig! Det känns även bra att jag fick reda på detta.

Och nu vet ni det också, om nu någon fortfarande läser den här bloggen med ketchupeffekt.

RSS 2.0