Singing the weekend away.

Jag ville gå och lägga mig redan kvart över fem igår kväll, men härdade ut tills klockan blev åtta. Sen sov jag, vaknade några gånger men somnade om och vaknade inte ordentligt förrän klockan blev tolv. Man kan nog lugnt säga att jag var lite trött och behövde den sömnen. Helgen har varit riktigt kul, vilket också varit den största anledningen till att det inte heller har blivit så mycket sömn. I kombination med alkoholen som intogs på festen i lördags så var det extra svårt att komma upp ur sängen igår.
 image46
Jag var en av tre som hade hand om att plocka fram frukosten i lördags. Tyckte vi fick till det på ett estetiskt, tilltalande sätt. Det var ett mycket bra ställe att vara på. Förutom att vi fick ta med oss egna lakan och städa själva efteråt så var det mer som ett hotell än ett vandrarhem. Den stora lokalen på bilden var där vi var mest, sjöng igenom våra låtar till lucia och julkonserter, åt alla måltider samt festade. Vi har även hunnit med finurlig tipspromenad, namnlekar samt en lek som gick ut på att två klädnypor skulle sättas fast på någon annans kläder om man fick den på sig själv. Jag höll på att bli sist ut med en av klädnyporna igår, men lägligt nog kom det två korister till när jag stod och väntade på spårvagnen för att komma hem, som fick med sig klädnypan istället.

Mitt alter ego fick heta Ljushuvud/Lilla Anna, jag hade den lilla ljusslingan runt huvudet och min lilla Lilla Anna-docka vid midjan. Det folk undrade över mest var hur jag fick ström till ljusen, den lilla dosan med batterier hade jag stoppat i fickan. Övriga besökare på festen var till exempel en kirurg, en backslick-flata, Flida, en biskvi, Susanna Kallur, Simone de Vagabond och Knut. Vi fick i uppgift att framföra gyckel med sex olika ord som inspiration. Min grupps (Tics-kören) ord blev klocka, visa, hatt, förtvivlande, längtande och axel och av detta blev resultatet en tiggare och en stressad konsument och resultatet av deras möte blev ett barn som hette Ferdinand, som trivdes bättre här, med sin hatt och sina tics, utanför konsumentsamhället.

image47Annars fick vi också smakprov på franskinspirerad sång om en elefant som borstade tänderna, en katt samt ett flertal andra saker hackades i en annan sång, vi fick lära oss att man behöver faktiskt inte besöka ett ställe bara för att det går att flyga till det. Det blev också lektioner i en slags orm-dans med klack- och rump-rörelser till. Vår köksslav från manskören och dirigenten fick varsin serenad.

Jag har haft en väldigt lyckad helg. Till och med maten blev väldigt god och lyxig för att ha betalat 200 kronor för hela helgen. Visste inte att rotfrukter i ugn kunde vara så gott, det kommer jag nog tillaga själv också i fortsättningen. Ska strax iväg för att sjunga ännu lite mer med kören, det är dags för ett ordinarie rep. Vi ska rösta fram årets Lucia, som ska vara någon av de nya koristerna. Fick höra att jag nog skaffat mig goda förutsättningar att bli Lucia i och med min utklädning. Tror inte jag ställer upp som kandidat dock, att stå i centrum på det sättet är nog inget som passar mig. Stearin i håret känns inte så lockande heller, om det nu är levande ljus som ska användas. Själva Luciadagen vet jag inte vilken kör jag kommer välja att sjunga med, men det är nog julkonserternas Lucia-tåg det handlar om att välja Lucia till. Mamma menar också på att jag alltid blir förkyld kring Lucia. Med tanke på att jag inte har varit frisk på minst fyra veckor nu dock, så hoppas jag att jag slipper bli sjuk kring Lucia också. Petra tror att det är den här lägenheten som gör oss sjuka och mamma tyckte sig känna mögeldoft på badrummet. Kanske blir jag friskare igen när jag har flyttat. I vissa avseenden är det inte så långt kvar tills dess, 3 december får jag nycklarna, men i vissa, som med hälsan, känns det alldeles för långt att vänta tills dess. Jag vill bli frisk - nu! Men tills vidare beger jag mig återigen iväg för att sjunga med kören. Rösten har hållit förvånansvärt bra under helgen ändå. På lördagmorgonen var det dock många som lät likadant som mig, med mörka och skrovliga röster.

Får se om klädnyporna finns med idag också...

Kommentarer
Postat av: Charlotte

Verkar ha varit en riktigt kul fest - och ditt alterego blev ju jättebra! Hur såg förresten biskvin ut?
Kan inte rekommendera Lucia-kandiderande, speciellt om du har en benägenhet att bli sjuk då. Jag har varit Lucia här på Allas en gång, och blev sjuk i influensa samma morgon. Men kände plikten kalla och genomförde tågandet med hög feber. Jag ville bara ha det överstökat så snabbt som möjligt och ledde tåget i expressfart, vinglig och ostadig av febern. Det är ett under att jag inte brände ner redaktionen.

2007-11-12 @ 17:34:10
URL: http://www.charlotte.nu
Postat av: Annchen

Biskvin hade brun klänning och håret uppsatt i små bollar, var inte så mycket mer än så. Är lite i valet och kvalet, Lucia väljs nästa vecka istället. Men alltså, stearin i håret, hur kul är det? Stå i allas blickfång med tung krona på huvudet, inte få gäspa, se till så man inte vinglar, le hela tiden... Nja, på ett sätt är det säkert kul, men jag är lite osäker... var några som visste direkt att de ville, då kan väl de få göra det istället liksom. Så jag ställer nog inte upp... tror jag. Om jag inte får nåt dumt infall i stundens hetta.

Det är väl en klassiker annars att brandlarmet går när man går luciatåg, särskilt i små korridorer med lågt i tak och så ljuskrona som går direkt under detektorn. Det har iaf hänt mig några gånger under lussande. Tror jag. Om det inte är något jag har drömt :-)

2007-11-13 @ 00:05:14
URL: http://naktergalning.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0