Alter ego.

Vem är du? Vem är jag? Levande charader...

Rep-helg med kören fredag till söndag, och temat på lördagens fest är "Kom Som Ditt Alter Ego". Nu är alltså tanken att jag ska gräva i mina hemligaste önskningar av självförverkligande och låta en outtryckt del av mig själv få blomma ut. Jag gillar tanken, att klä ut sig till något som ändå är en del av en själv så vi kan lära känna varandra bättre. Men självförverkligande tar lite längre tid än ett och ett halvt dygn. Det ska finnas tid att få fram attiraljer till spektaklet också.

Vad ska jag plocka fram av mig själv? Vem är jag? Smeknamn har jag egentligen bara haft två: Lilla Anna på dagis och Annchen från och med gymnasiet. Lilla Anna och Långa Farbrorn vore något att klä ut sig till någon gång, men det finns inte tid att skaffa randiga strumpbyxor och klänning redan nu. Eller?
image45

Jag har ganska lätt för att lära och råkar precis ha köpt en liten miniljusslinga på jobbet som drivs av batterier. En idé vore att vira den runt huvudet och leka ljushuvud.

Vad annars? Vad kan associeras till mig? Blyg kanske (klä mig i grått och leka grå mus), mitt hår (det är ju där det är i vilket fall som helst, inget att klä ut sig till), sången (med tanke på att det är med kören känns det inte ens lönt att fundera fram något där), mitt blå rum, mina gröna växter, barn, djur, fotografier... men det känns inte riktigt tillräckligt för att klä ut sig till. Lat kanske - hur soffpotatis kan man bli?

Fröken Näktergalning Hårboll
, det är ju också jag, men går det ens att klä ut sig till på något sätt? Nä, det här får jag fundera på ett tag till. Jag får ta och sova på saken så länge och försöka kurera mig samtidigt.

Kommentarer
Postat av: Charlotte

Så kul - och så svårt! Förstår att du har huvudbry. Kanske du kan göra något enkelt och dra ett vitt lakan över dig som du skrivit något på - som kan symbolisera att bloggandet är en del av dig? Extrafinesser kan vara att du syr fast en leksaksmus vid ena handleden och håller en tavelram framför dig=datorskärmen. Fast då blir det opraktiskt att ta en drink och äta...

2007-11-08 @ 14:03:52
URL: http://www.charlotte.nu
Postat av: Annchen

Usch, jag som försöker förneka mitt ständiga datorhängande och surfande. Ska du då uppmuntra det? ;-P Skrev precis om bloggande dock, lustigt sammanträffande kanske. Men jag tror inte jag vill bli associerad med det.

Blir nog inte så mycket gjort den här gången, men till en annan gång jag ska klä ut mig får jag ragga tag på en lång farbror och klä ut mig till Lilla Anna! Om jag kommer ihåg det då... Minnet är bra men kort. Kanske får designa en t-shirt, har redan textiltuschpennor att skriva/rita med. Vet inte om jag har passande t-shirt att tillgå dock.

2007-11-08 @ 15:12:32
URL: http://naktergalning.blogg.se
Postat av: Charlotte

Var får man tag på en lång farbror när man behöver en... det får väl bli en senare fråga. Lycka till med utklädandet!

2007-11-08 @ 16:42:29
URL: http://www.charlotte.nu
Postat av: Annchen

Jag vet iaf en sak... det spelar ingen roll hur lång farbrorn är... om han är främmande, bjuder på godis och tycker vi ska gå in i skogen, så följer jag INTE med! Inte ens om det är en kontaktannons som söker sällskap till skogspromenader.
Får väl se till att hitta nån slags pojkvän... och hoppas att han är lång... eller i ägo av en randig kostym. För är han för lång får man ju ont i nacken.

2007-11-09 @ 02:19:53
URL: http://naktergalning.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0