Mjölkens öde.

Jag förstår inte riktigt. Att kunder ångrar sig med en vara är inte så svårt att förstå. Jag kan till och med till viss del förstå att man ställer ifrån sig det på därför icke avsedd plats. Men i vissa fall har jag svårt att förstå ändå. Mjölken ska inte stå bland brödet. Hur går tankarna där? "Han var nog lite mobbad av de andra mjölkarna därborta, men här bland brödet hittar han nog nya kamrater att leka med!" Nä. Vissa förstår nog inte ens att de gör fel. Somliga förstår, och har mage att skämmas för det de gör, men gör det ändå. Lääängst in bakom nånting annat stoppar de det de inte vill ha längre. Syns det inte så finns det inte. Det kan man ju tro. När man är tre år gammal.

Det de flesta antagligen inte vet är att det räknas som snatteri när man på dylikt sätt låter varor gå till svinn. Bättre att satsa på att stärka mjölkens identitet så han vågar leka med de andra små mjölkarna. Och stångas han med.

Vissa förstår och försöker, men det handlar inte bara om att ställa det kallt. Om mjölken försöker gå i ide i frysen blir den alldeles för stel för att komma ut och leka efteråt. Om man ångrar sig och inte orkar ställa tillbaka varan där den ska är det bättre att ge den till någon i personalen så det får en chans att överleva. Runt kassorna framförallt hittar man massor med saker. Är det så läskigt att ta kontakt att man inte ens en halvmeter från kassapersonalen kan klämma ur sig ett "jag ångrade mig på den här". Javisst, jag kan ta den. Ibland berömmer jag kunderna för att de säger till. Ibland får man vara lite övertydlig och behandla kunderna lite som barn.

Överkonsumtion är ett problem,
men vissa saker blir inte ens köpta innan de går till spillo.


För övrigt har jag några nya inköpslistor jag tänkte lägga ut nån gång sen, men hittar inte längre så mycket som är värt att dela med sig av, mycket för att jag inte längre jobbar så mycket.

Kommentarer
Postat av: jessica

Fattar inte heller när man sätter kylvaror på andra ställen än i just kyla.
Tycker jämt man ser matförpackningar på de mest konstiga ställen.

Visste dock inte det var snatteri att göra så.
Ha en underbar dag.
Kramis

2008-03-27 @ 11:46:48
URL: http://blondiies.blogg.se
Postat av: Annchen

Nä det är inget de säger särskilt tydligt ens till oss som jobbar där, det dröjde kanske länge innan nån sa det mer av en slump. Likadant med att äta något i butiken egentligen, även om man tnkt betala för det. Om man ser någon göra det ska man egentligen säga till, för det kan ju hända att det inte funkar med betalningen på nåt sätt. Så man måste betala först. Men... jag orkar inte riktigt bry mig så mycket om det faktiskt. Det är inget de har uppmanat oss till typ alls heller, så då får de skylla sig själva :)

2008-03-27 @ 12:18:01
URL: http://naktergalning.blogg.se
Postat av: Therese

Tack så mycket. :) Din blogg är väldigt underhållande, tittar nog in snart igen.

2008-03-27 @ 13:04:36
URL: http://www.ekorren.de/therese

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0