Fläskfilégryta.

Efter vissa tveksamheter grävde jag fram lite kött som legat i frysen i över ett år. Karrén får vänta på sitt öde till imorgon men fläskfilén känns som en lyckad idé så här i efterhand med belåten mage.

Först låter man två fläskfiléer ligga ett år i frysen, sen tinar man den och skär i bitar. Man använder sina vuxenpoäng och plockar fram gjutjärnsgryta som man steker köttet i, sen har man i två palsternackor, sojabönor, morötter, marinerade vitlökar som glömts i kylskåpet av besökande vän, tre burkar krossade tomater och kryddar med lite vitlökspulver, cayenne, balsamvinäger, svartpeppar, tomatpuré, thai sweet chilli sås, dijonsenap och eventuellt något mer jag redan glömt. Man låter det puttra i nån timme eller tills hungern vinner över tålamodet och har sedan i potatisbitar som är färdiga efter 20 minuter ungefär. Eftersom hungern var den som vann över tålamodet så bränner man sig på tungan eftersom man inte har vett att vänta tills det svalnat till mer lämplig temperatur, men efter en stund med isbit i munnen är man redo att tillfredställa magen och få ungefär fem portioner extra över.

Som vanligt är "man" i texten egentligen ett "jag".

Kommentarer
Postat av: Larsson

Som vanligt är det inte tjejen i filmen som skrivit brevet... :-)

2009-08-31 @ 00:59:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0